Política

Nuet es lliga a ERC amb “voluntat estructural”

Deixarà avui l’acta de diputat i plegarà de Catalunya en Comú

Justifica que defensarà l’ideari inicial dels comuns

L’exmembre sobiranista de la mesa del Parlament encausat judicialment pel procés, Joan Josep Nuet, flamant número quatre de la llista d’ERC al Congrés per Barcelona, renunciarà avui a l’acta de diputat dels comuns al Parlament, un escó que ocuparà Marc Parés, i deixarà la direcció de Catalunya en Comú, de la qual formava part des de la seva fundació. Els pròxims dies, a més, anunciarà “el calendari” per deixar de ser coordinador general d’EUiA, formació que ha aprovat seguir amb els comuns. Tot plegat, Nuet ho anunciava ahir en presentar l’acord a la seu d’ERC, on va defensar que la decisió no ha estat personal, sinó fruit “de moltes setmanes de debat” entre la militància de Sobiranistes. “Respon a un mandat col·lectiu”, subratllava. Per això anunciava que com a número deu d’una llista on tindran sis representants anirà la companya Adelina Escandell.

Els uns i els altres indicaven que l’aliança, que segurament s’ampliï amb més anuncis en les pròximes setmanes amb vista a les eleccions municipals, probablement a Barcelona, té “voluntat estructural en totes les fites i reptes”, segons la portaveu d’ERC, Marta Vilalta. “Hi veiem molt de potencial”, incidia. “El pas remou de dalt a baix la política catalana, és possible que tingui futur i se’n senti a parlar molt de temps”, s’enorgullia Nuet, que la justificava com una “resposta” a l’excepcionalitat del moment: tant en un judici la sentència del qual marcarà el futur com en “l’aliança reaccionària” de l’extrema dreta. Nuet negava l’acusació de trànsfuga, i reivindicava que marxa dels comuns “fidel” i “conseqüent” amb el seu ideari, i perquè no se’l “censuri” en les idees que ha defensat els últims anys: la República catalana, “és el camí”, el procés constituent i la ruptura amb el règim del 78. “El que fem és sumar i ampliar el moviment independentista, és un projecte constructiu, en positiu”, cloïa també Vilalta.

No aniran a bloquejar el Congrés

Vilalta justificava en “l’excepcionalitat” de situar-hi els represaliats –tots “han participat” en les decisions sobre la seva confecció, deia– el trencament de la norma de les llistes cremallera d’ERC, i refermava l’aposta per les polítiques d’igualtat. El número dos i cara visible, Gabriel Rufián, remarcava que ara ve “el cicle electoral més important de la història recent”, i que tenen l’obligació de ser “muralles antifeixistes”. Per això assegurava que no li tremolarà el pols “per posar i treure governs”, com ja ha fet ERC, tot i que nega que vagin al Congrés a bloquejar-lo, ja que hi seguiran donant suport a totes les “iniciatives socials” del PSOE i Podem. Això sí, avisava sobre una possible investidura de Sánchez que no admetran “cap mena de xantatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona