Política

ANNA BELÉN AVILÉS

CANDIDATA PSC A RIPOLL

“És important saber què volem ser”

L’actual portaveu de FEM encapçala la llista, ara només amb la sigla del PSC

Diu que lluitarà perquè es planifiqui el futur de la vila

Anna Belén Avilés es presenta per segona vegada com a cap de llista. És la successora de l’exalcalde Jaume Camps, que considera el seu mestre en política. Ha estat al Consell Comarcal

Anna Belén Avilés (Ribes de Freser, 1980) repeteix com a candidata a l’alcaldia, però ara pel PSC. A les anteriors eleccions, els socialistes havien incorporat ICV sota el nom de FEM, tot i que amb la seva marca blanca. Destaca que ha intentat fer feina a l’oposició i que ha estat l’única regidora no independentista del consistori i que espera continuar treballant per Ripoll. L’assemblea local l’ha elegida candidata per aclamació.

Ja té a punt la llista?
No, hi estem treballant i està força avançada. Serà només amb la sigla del PSC.
Com és que no repeteixen la coalició de les darreres eleccions municipals?
No repetirem la coalició però incorporarem companys d’ICV, amb els quals parlem, perquè no se sentin abandonats. FEM era una coalició que a mi, personalment, em semblava poc apropiada per la gent afiliada a altres partits i que haguessin d’anar sota una sigla que no és la seva. A la llarga, no sé si ho vam saber transmetre, ni nosaltres ni ICV, que érem els hereus dels grups municipals dels dos partits.
En el fet de presentar-se per FEM, hi va tenir a veure la crisi interna del PSC en l’àmbit nacional?
Mai no he amagat que sóc militant socialista. Senzillament, la coalició no es repeteix. El canvi de nom va ser una deferència als altres. Ara, hem fet una candidatura progressista en què tothom que hi vulgui venir serà benvingut.
Què en destaca, d’aquest mandat?
M’ha servit per agafar experiència. A Ripoll era l’única regidora d’una opció no independentista.
I això li ha comportat cap problema?
No, l’ambient a l’ajuntament sempre ha esta cordial. He fet aportacions dins les meves possibilitats.
Quina valoració en fa?
Valoro que s’ha fet una gestió més o menys correcta del dia a dia, però potser pel fet de tenir un alcalde i diputat al Parlament amb anades a Brussel·les he trobat a faltar projectes a llarg termini, una previsió del Ripoll d’aquí a 5 a 10 anys. Hi ha hagut una falta d’ambició per fer un projecte de futur.
I creu que hi té a veure la conjuntura del país?
S’han dut a la sessió plenària moltes mocions sobre el procés, però ningú no s’ha assegut a planificar a llarg termini. A l’anterior mandat de CiU també va passar igual i la qüestió sobiranista no era a l’orde del dia com ara.
En què centrarà el seu programa electoral?
Ens preocupa especialment el tema de les infraestructures. A Olot, tenim informes a punt per fer variants per quan hi hagi diners, però la variant est de Ripoll és al calaix i no es fan els informes pertinents. Cada any, quan hi ha hagut debat de pressupostos, hem intentat incloure la redacció dels informes que calen per la variant perquè estigui a punt quan hi hagi recursos. Els pressupostos generals de l’Estat, però, no han prosperat. Incloïen també partides per al desdoblament de la via del tren entre la Garriga i Granollers, on és fàcil executar aquestes obres. Aquesta eix viari és vital perquè és l’eix vertebrador del corredor de la C-17 que ens acosta a Barcelona. Jo treballaré per aquestes coses que han de posar Ripoll en el mapa. El desdoblament de la C-17 actual no acaba el que el Ripollès necessita. Tenir bones infraestructures facilitaria la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern, acostaria la muntanya i les estacions d’esquí a les ciutats, etc. És important saber què volen arribar a ser i què necessitem.
Què més proposarà?
Que es tregui del calaix on és ara el pla director de les colònies del Ter i del Freser. Està aprovat i només cal una partida per crear l’ens que gestioni les colònies. Tenim metres i metres de sòl industrial, i no només a Ripoll, sinó a tot el Ripollès. Cal una visió més comarcal, que ens pot permetre situar-nos econòmicament més enllà del dia a dia, i ningú fa aquesta feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid