Política

L’ALTRA CARA DEL JUDICI

Una altra aparició de Carme Forcadell

La lletrada de l’administració de Justícia que va participar en l’escorcoll a Economia va sentir la veu de Carme Forcadell i després va quedar demostrat que no era ella. El guàrdia civil que va participar en l’escorcoll a Exteriors diu que va veure la presidenta del Parlament, dins un cotxe oficial, amb els llums blaus encesos, circulant en contra direcció per la Via Laietana, plena de manifestants, movent la mà per “agitar les masses”. No ho va dir quan va declarar vuit dies després dels fets i ara li ha vingut al cap. Olga Arderiu, defensora de Forcadell, el va acusar de fals testimoni.

LA CARA I LA CREU

La determinació de les defenses
L’esforç dels advocats defensors per mostrar la parcialitat creixent de Manuel Marchena és encomiable. Han fet arribar al tribunal quatre escrits en què denuncien la vulneració del dret de defensa, a la tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties i a un jutge imparcial. En la sessió d’ahir van fer constar repetidament la seva protesta fins a gairebé fer sortir de polleguera el president de la sala. Marina Roig, defensora de Jordi Cuixart, va ser especialment dura; va repetir dues vegades a Marchena que estava sentint indefensió.
Relats de terror que no es concreten en res
Els episodis terrorífics de suposada violència que relaten els testimonis de l’acusació es van desmuntant a mesura que les defenses demanen concreció dels fets. Va ser especialment reveladora, en aquest sentit, la declaració d’ahir d’un sergent de la Guàrdia Civil que va participar en l’escorcoll al Departament d’Exteriors el 20-S. Home avesat en la lluita contra el narcotràfic, segons va dir, no havia vist res tan paorós com el que va viure aquell dia. Va témer un “assalt” a Exteriors, però a l’hora de concretar, l’acte més violent va ser un vidre trencat.
LA DESCRIPCIÓ

La bandera d’Òmnium, segons la Guàrdia Civil

En el relat de terror que va fer el sergent de la Guàrdia Civil per explicar el que passava davant d’Exteriors, va tenir molt d’interès a dir que entre la massa concentrada a la Via Laietana onejaven banderes d’Òmnium. Marina Roig, ràpida, li va preguntar si la podia descriure: “Un tros de tela quadrat, subjectat amb un pal, crec que de color verd...” I no hi posava “Democràcia”?, va reblar la lletrada.

LA LLIÇÓ

Els criteris sobre la pertinència són ‘dinàmics’

El fiscal va preguntar sobre el que va voler a un guàrdia civil que estava citat com a testimoni per parlar de l’escorcoll del domicili i el despatx de Josep Maria Jové. Davant les protestes reiterades de les defenses respecte de la pertinència de les preguntes del fiscal, Manuel Marchena, tan restrictiu amb ells, va dir que els criteris de pertinència són “dinàmics”. És a dir, canvien segons la seva conveniència.

LA INVESTIGACIÓ

Informe amb captures de pantalla de 80 hores d’imatges a Economia el 20-S

Pel que va transcendir ahir, un dels guàrdies civils que van prestar declaració ha estat l’encarregat de fer un informe amb imatges del que va passar al carrer el 20-S. Ho vàrem saber quan el fiscal s’interessava a buscar violència en les concentracions. El testimoni va relatar que l’informe en qüestió consisteix en diverses captures de pantalla extretes del visionat d’entre 60 i 80 hores d’imatges de televisió de diverses cadenes que es van enregistrar aquell dia. Les defenses es posaven les mans al cap. A preguntes de Jordi Pina, l’agent va dir que havia triat “les més significatives”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera