Política

El Port de la Selva canvia la pancarta dels presos per una de ‘Llibertat peixos pacífics’ i un llaç blau

L’Ajuntament va presentar un recurs contra l’acord de la Junta Electoral de Figueres que els instava a treure els “símbols” dels edificis consistorials

L’Ajuntament del Port de la Selva (Alt Empordà) ha canviat les pancartes de suport als presos independentistes i a favor de l’autodeterminació per una on es pot llegir el lema Llibertat peixos pacífics. La pancarta, on també hi ha la frase Peix al forn, va acompanyada d’un gran llaç blau i s’ha instal·lat al balcó del consistori. El municipi va rebre dilluns, com la resta d’ajuntaments de la comarca, l’acord de la Junta Electoral de Figueres que instava a treure els “símbols” dels consistoris. Entre ells, pancartes de suport als presos, estelades i llaços grocs. L’alcalde, Josep Maria Cervera, va presentar un recurs contra l’acord al·legant falta de “motivació” i “de concreció” però la junta els l’ha desestimat.

L’alcalde del municipi, Josep Maria Cervera (PDeCAT), ha explicat que es tracta d’una iniciativa veïnal després que el consistori decidís retirar les dues pancartes que hi havia fins fa poques hores en compliment de l’acord de la Junta Electoral que instava els ajuntaments retirar els “símbols”. En les pancartes anteriors es podia llegir ’Republiquem’ i L’autodeterminació és un dret, no un crim’ en anglès i no hi havia cap llaç groc.

Cervera ha recordat que van presentar un recurs contra l’acord de la Junta Electoral de Figueres al·legant falta de “motivació” i “de concreció”. Aquest matí han sabut s’han considerat com unes al·legacions i que s’han desestimat. També ha explicat que s’ha decidit per retirar les dues pancartes perquè entenien que podien considerar-se “partidistes” en un context de campanya electoral.

“Un cop retirades, uns veïns ens n’han portat una que parla de la llibertat dels peixos pacífics”, detalla Cervera. Considera que aquesta nova pancarta servirà de “prova de cotó” i confia que no es podrà considerar partidista. “Si es considera partidista, què estem dient? Partits que estan per la llibertat i el pacifisme i d’altres que estan per l’autoritarisme i la violència, estem dient això?”, es pregunta. I afegeix que entenen que no hi pot haver cap problema “si tothom està en un estat democràtic i juga amb les mateixes regles”.

Per Cervera, aquesta nova pancarta també servirà per veure si “realment el problema és que es pengin pancartes partidistes” o poder exercir la llibertat d’expressió per dir que a Catalunya és viu una situació “d’anormalitat enorme on per voler votar tenen a gent exiliada i a la presó”. A tall d’anècdota, ha explicat que aquest matí han rebut trucades de ciutadans de diferents indrets com Madrid on els feliciten per la iniciativa.

Com a president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera afirma que seguiran donant informació als ajuntaments que els facin consultes perquè prenguin les decisions que considerin oportunes de forma autònoma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona