Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Ja la pujarem dreta, la paret

La premsa espanyola continua obsessionada amb els llaços. El diari Córdoba n’alerta sobre la retirada: “Altra falsa posada en escena que probablement no ha acabat”. Visió de futur. L’Ideal i l’Hoy exigeixen, malgrat tot, “responsabilitats”. Gonzalo Bareño, a La Voz de Galicia, i Isabel San Sebastián, a l’ABC, coincideixen: “Catalunya, territori sense llei”. Per a El Mundo, l’afer “degenera en una farsa” i mana a la Fiscalia que es querelli. El País acusa Torra de “tornar a posar en risc” la Generalitat. I La Razón recela dels subterfugis que “només serviran per qüestionar les institucions de l’Estat a Catalunya”. I demà, més.

No serà per llaços

L’il·lustrador J.M. Nieto, a l’ABC, s’imagina així els somnis del president Quim Torra: fent passar Sánchez per l’adreçador. Una imatge que concorda amb el sentiment editorial del mitjà dinàstic, que després de carregar contra el govern d’Espanya es lamenta: “No és un problema d’insuficiència de lleis [...] es tracta de falta d’impuls polític, de liderat nacional i, sobretot, de compromís amb els interessos d’Espanya.”

La suïcida fugida de Torra i Puigdemont

L’editorial afirma: “La reivindicació sobiranista està perdent tensió emocional i suport social. No obstant, en una suïcida fugida cap a enlloc, Torra i Puigdemont segueixen el seu desafiament.”

Les mentides... dels altres

José Antonio Zarzalejos, amb il·lustració de Raúl Arias, escriu a Elconfidencial.com un article amb aquest títol: “La conxorxa dels mentiders”. No, no parla d’això que tothom es creu, sinó del govern. “El vicari de Puigdemont –acusa Zarzalejos– tot un paradigma de falta d’idoneïtat per a qualsevol càrrec [...] ha mentit greument a les bases independentistes amb una resistència impostada al compliment de la decisió de la JEC.”

Article contra tots els nacionalismes

Ángel Machado escriu: “S’entén que les ideologies nacionalistes quan es radicalitzen acabin sent perilloses, caient amb facilitat en la violència, podent arribar a ser terrorista o d’Estat.”

De mentiders i mamarratxos

Manuel Orío denuncia que al sobiranisme català “mai li ha importat mentir. Ni mentir, ni desobeir ni trepitjar la legislació vigent”. I rebla: la manifestació de dissabte va ser “una mamarratxada més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona