Política

La CUP s’insta a construir una alternativa de govern

Vol sumar sensibilitats d’esquerra des de les municipals

Els objectius són Sant Cugat, Girona i doblar les regidories

“Cal construir a partir d’ara mateix una alternativa de govern des de les esquerres transformadores.” Qui ahir va llançar el desafiament és el diputat de la CUP Carles Riera, que va tancar l’acte de llançament de la precampanya de les municipals, a les Cotxeres de Sants de Barcelona, amb una crida a pensar una mica més enllà, en unes eleccions catalanes que no s’albiren lluny. Riera va instar a aprofitar el 26-M per “impulsar nous lideratges republicans des de baix”, al servei de l’autodeterminació i que englobin “més gent i sensibilitats polítiques”. “Vindran nous embats i cal que ens preparem per afrontar-los des d’ara mateix”, va reclamar. El diputat, en aquest sentit, va defensar la decisió de la formació de no presentar-se a les eleccions estatals ni a les europees perquè “el principal cavall de batalla” encara és al territori, si bé no va voler fer sang de la decisió d’un dels seus corrents, Poble Lliure, de concórrer-hi pel seu compte, amb altres aliances. “No pretenem enfrontar-nos amb els que legítimament creuen que poden fer una política de bloqueig, però creiem que les dinàmiques del Congrés no permeten això ni l’autodeterminació”, va sentenciar.

L’ambiciosa fita que es proposen els cupaires és doblar el nombre de regidories a Catalunya, de les gairebé 400 actuals –385 en concret– a les 800, segons el candidat a Girona, Lluc Salellas, una de les grans ciutats, juntament amb Sant Cugat, on la formació espera obtenir bons resultats, fins al punt que hi aspira a assolir l’alcaldia. “No tenim por de la repressió ni de la responsabilitat i volem assumir el repte de governar municipis petits, mitjans i grans”, va dir Salellas, que aposta per fer “canvis estructurals” als ajuntaments i no entrar només per “maquillar polítiques públiques”. Per això han elaborat un programa marc amb 400 propostes que volen ser un “instrument de ruptura”, basades en el feminisme, la recuperació del control públic dels serveis, el dret a l’habitatge, l’ecologisme, la fiscalitat justa i la lluita contra la corrupció i les pràctiques clientelars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona