Política

Forn arrenca advertint que pretén ser l’alcalde efectiu

El pòquer de candidats de Junts per Catalunya a Barcelona es presenta i omple de gom a gom l’L’Aliança del Poblenou

Torra i Puigdemont demanen tornar a posar la capital al costat del procés

Quatre candidats per a l’alcaldia del cap i casal en una sola llista. Aquesta és la potent oferta que ahir va presentar en societat Junts per Catalunya amb el cap de cartell, Joaquim Forn, que va anunciar la seva voluntat de ser l’alcalde efectiu de Barcelona, “si la gent em fa confiança”. La candidatura de JxCat va omplir ahir de gom a gom les poc més de 800 localitats de la capacitat de l’Aliança del Poblenou, en un acte que va tenir el suport incondicional dels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, que va intervenir a través de videoconferència.

Tancat a la presó, el discurs de l’alcaldable el va llegir la seva dona, Laura Masvidal, que va jugar amb el nom de la candidatura, junts, per recordar que en la lluita del seu marit hi estan també tots dos “junts” i que ara tocava fer un nou esforç solidari. En la seva intervenció, Forn va demanar que les eleccions municipals siguin a Barcelona “la resposta més clara contra la repressió, la presó i l’exili”: una “victòria clara”.

Forn va voler deixar clar, des del moment zero de la precampanya, que, tot i els noms que l’acompanyen als primers llocs de la llista, l’estratègia és la de fer-lo, a ell, alcalde tot i la situació de pres. El candidat va recordar que aquells que li neguen aquesta possibilitat són els mateixos que “fomenten el relat i les acusacions de la fiscalia”. “No renuncio a res. No he renunciat a presentar-me a les eleccions, no renuncio tampoc a fer campanya, no renuncio a ser alcalde si els barcelonins i les barcelonines m’atorguen la seva confiança”, va dir. I va reblar: “Em presento per guanyar”, paraules que van ser subratllades amb un fort aplaudiment de la sala, en la qual hi havia noms destacats com ara els de Joan Laporta o Gonzalo Boye, un dels advocats de Carles Puigdemont.

La llista que encapçalarà Forn tindrà de número dos l’encara consellera, Elsa Artadi, per a molts la gran candidata a ser alcaldessa si es veta aquesta possibilitat a Forn, seguida de la persona que havia d’encapçalar la llista del PDeCAT, Neus Munté, i per un dels noms que es va presentar per liderar el projecte, Ferran Mascarell.

Ahir, tots van fer pinya amb el projecte de Junts, i Artadi es va encarregar de donar valor a la idea d’equip assegurant que hi hauria un “colideratge a quatre” que en l’acte d’ahir ja es va veure que funcionarà amb uns rols molt ben repartits. Mascarell va ser l’encarregat d’esbossar les grans línies del projecte, en la línia d’un home que fa temps que pensa en un projecte de ciutat, Munté es va presentar com els ulls i les orelles del món veïnal, mentre que Artadi va agafar un paper més polític i ahir ja va advertir que “la campanya no serà normal perquè Quim Forn fa 504 dies que és a la presó”.

De l’anormalitat política del moment en va donar fe el president Quim Torra donant a entendre que no cedirà en la polèmica sobre els llaços grocs “Des de l’1 d’octubre no hi ha marxa enrere i defensarem tots els drets, el d’expressió i el d’autodeterminació”.

La mateixa determinació va expressar Carles Puigdemont, personalitzant-ho en el candidat Quim Forn, quan va assegurar: “A en Quim no el venceran mai”.

Sense coalició amb el PNB

El Partit Nacionalista Basc i el PDeCAT concorreran per separat a les eleccions europees del 26 de maig, però signaran un acord de col·laboració postelectoral, van informat ahir tots dos partits, després que els demòcrates catalans anunciessin que el seu candidat serà l’expresident Carles Puigdemont. En un comunicat, el Partit Demòcrata va explicar que, per a les europees, ha optat per una candidatura “estrictament en clau catalana, d’internacionalització del conflicte català i denúncia de la repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona