Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

I encara no ha començat la campanya

El gest del govern per denunciar les limitacions a la llibertat d’expressió ha desagradat. “La farsa del procés continua”, es queixa el Diario de Sevilla. “La burla no pot quedar impune”, exigeix El Mundo. “L’Estat no pot permetre tanta burla”, coincideix l’ABC. Vozpópuli proposa: “Intervinguin Catalunya d’una vegada.” La Vanguardia considera el gest un “desafiament contraproduent” i El Periódico es limita a constatar: “La guerra dels símbols arriba a la fiscalia.” Hoy creu que Torra “no té escapatòria”. El Correo Gallego adverteix: “La paciència s’acaba” i La Razón invoca la intervenció dels Mossos.

Un Sánchez presoner

Per a diversos mitjans de Madrid, i l’ABC no és l’únic, el govern de Pedro Sánchez és presoner dels independentistes catalans i bascos, dins dels quals s’ha de comptar també el PNB. Puebla ho ha vist així. En diversos mitjans s’insisteix en l’argument que no es pot votar Sánchez perquè llavors Espanya tornarà a estar en mans dels que la volen destruir. Apa.

Llibertat d’expressió, però dins d’un ordre

L’editorial diu que la llibertat d’expressió no és absoluta; “aquestes llibertats no poden servir per eximir-se del deure d’obediència a les lleis, especialment exigible en el cas de les autoritats.”

Embolica que fa fort!

Gràcies al mitjà digital d’Eduardo Inda, OKDiario.com, ens assabentem que l’equip mèdic que vetlla per la salut dels presos polítics està dirigit pel mateix forense que va permetre que el terrorista Josu Uribetxeberria Bolinaga sortís de la presó. Aquí tenim la connexió que ens faltava! Perquè si la troballa de l’àcid bòric per matar paneroles a casa d’uns gihadistes de l’11-M demostrava que estaven en connexió amb ETA, quina prova de convicció més necessitem ara? El que importa és que els presos i ETA surtin al mateix titular. Més periodisme. Creatiu, és clar.

L’independentisme ha fracassat, cal unitat

L’editorial reclama que els partits constitucionalistes facin pinya amb un acord “que retorni la serenitat a la vida pública davant un independentisme que no pugui seguir amagant el seu fracàs.”

Maniobra contra el judici del Suprem

Al darrere de l’afer dels llaços, Genoveva Crespo hi veu “una estratègia d’agitació [...] com un ingredient més del soroll que vol desprestigiar el procés. Mentrestant, res de govern i res de Parlament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona