Política

Meritxell Batet diu que els llaços grocs “no paguen les factures” i demana afrontar els “problemes reals”

La candidata del PSC al 28-A garanteix “diàleg, entesa i consens” enfront la “fractura, la confrontació i el dany” d’altres formacions

La candidata del PSC per Barcelona a les eleccions al Congrés, Meritxell Batet, ha reclamat als líders polítics sobiranistes que tinguin “coratge” per aparcar el debat dels llaços grocs i afrontar els “problemes reals” de la ciutadania.

“La simbologia i els llaços no paguen factures, ni donen una salut pública de qualitat, ni paguen les pensions”, ha afirmat Batet durant un acte de partit a Sant Adrià de Besòs aquest dissabte al migdia, tot reivindicant que els socialistes treballen “per millorar la vida de les persones”.

De cara a les eleccions del proper 28 d’abril, Batet ha assegurat que ve per davant una campanya binària on els votants hauran d’escollir entre l’aposta per “la convivència, el diàleg, l’entesa i el consens” o “la fractura, la confrontació i el dany” d’altres formacions.

“Els socialistes estem en política per ocupar-nos dels problemes reals de la gent, per transformar la vida de les persones. Aquesta és la nostra raó de ser”, ha reivindicat aquest dissabte la candidata socialista, reivindicant que cal “coratge i valentia” per afrontar “allò que realment importa i per governar”.

Batet ha sobreposat la seva proposta a la polèmica dels darrers dies sobre els llaços grocs exposats als edificis de la Generalitat, els quals ha assegurat que no són els “problemes reals” de la gent perquè “al final, els símbols i els llaços no paguen les factures”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat prèviament el candidat del PSC a les eleccions al Parlament Europeu, Javi López, que l’ha precedit durant la cloenda de l’acte de presentació dels candidats del PSC de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Tiana i Montgat. López ha ironitzat sobre la pancarta que ahir el president Quim Torra va demanar penjar al balcó del Palau de la Generalitat i ha assegurat que “l’’ABC’ de la democràcia” es basa en saber que “la llibertat d’expressió és per a la ciutadania, i no per a les institucions”.

Així, ha defensat que les institucions han de ser “neutrals”, i ha remarcat que aquesta premissa s’ha de preservar especialment “durant una comesa electoral en què hi ha simbologia que serveix per demanar el vot per a alguns partits”. Com a alternativa, López ha assegurat que el PSC treballa per “garantir” la llibertat d’expressió de la ciutadania per a que “cadascú se senti com vulgui, i tingui unes institucions que el respectin”.

Campanya binària

Pel que fa a estrictament les eleccions al Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha insistit que “només hi ha dues opcions”, les quals ha situat entre “avançar per mirar els reptes de futur” o bé “retrocedir”, alhora que també ha obert la tria entre la “convivència” o la “confrontació”. Segons la candidata del PSC, aquest enfrontament s’està basant en “l’insult permanent”, i s’ha erigit com a garant de la “unitat del poble de Catalunya”. “No ens resignarem a què ens facin fora de Catalunya ni d’Espanya”, ha afegit.

En aquest sentit, ha remarcat que la seva campanya electoral es basarà en “sumar i no dividir”, tot assegurant que els socialistes “no repartiran carnets de catalans bons o dolents, ni carnets d’espanyols bons o dolents”. Entre aplaudiments, Meritxell Batet ha defensat que el PSC “no exclourà ningú, perquè tothom té cabuda a Catalunya i a Espanya”.

En paral·lel a la convivència, la candidata socialista ha reivindicat també el progrés social com a l’altre gran eix de la seva proposta electoral. Batet ha tret pit així de la feina feta des del govern espanyol els últims vuit mesos, d’ençà de la moció de censura a Mariano Rajoy, i ha celebrat que el seu partit ha “aconseguit la reconquesta dels drets socials que la ciutadania havia perdut”.

D’aquesta manera, Batet ha demanat preservar les polítiques aprovades l’últim any i ha demanat evitar l’Espanya “en blanc i negra” que, ha vaticinat, vol implantar l’extrema dreta “més dreta que mai”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona