Política

Albano-Dante Fachin serà el cap de llista de Front Republicà per Barcelona a les eleccions espanyoles

Roger Español, que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una bala de goma l’1-O, forma part de la llista per Barcelona

Albano-Dante Fachin, de Som Alternativa i exlíder del Podem a Catalunya, serà el cap de llista de Front Republicà per Barcelona a les eleccions espanyoles. Així ho ha anunciat la coalició aquest diumenge, que ha donat a conèixer els seus candidats als comicis. “No farem presidents que no reconeguin de manera clara l’autodeterminació del poble de Catalunya, els seus drets socials i polítics”, ha afirmat Albano-Dante Fachin.

Per Barcelona, els candidats són Albano-Dante Fachin, Mabel Rodríguez, Guillem Fuster, Mireia Caldés i Roger Español, que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una bala de goma l’1-O. Per Tarragona, els caps de llista són Ferran Reyes i Vicent Pruñonosa; per Lleida, Joel Jové i Judit Rivera, i per Girona, Maria Besora i Isabel Mateos.

Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates impulsarà la coalició Front Republicà per a les eleccions de 28-A i aquest diumenge ha anunciat els seus candidats després d’aconseguir més de 18.000 avals.

Albano-Dante Fachin ha dit que la coalició és fruit de gent diversa que ha entès que “calia treballar plegats des de la diversitat” amb tota la contundència com les persones que van participar a l’1-O. “Quan ens ajuntem, el règim tremola, doncs que tremoli perquè ens hem ajuntat, ens hem assegut i anem a presentar-nos el 28-A”.

Albano-Dante Fachin ha sentenciat que “cal dir que ja n’hi ha prou” i que els vots a la coalició “seran una muralla en defensa del dret a l’autodeterminació, dels drets socials i polítics i una muralla que exigeix la fi de la repressió, de l’exili, la presó i la violència contra el poble”. En aquest context, ha recalcat que no faran presidents del govern espanyol que no reconeguin “de manera clara” l’autodeterminació del poble de Catalunya, els seus drets socials i polítics.

“No som els que venim a bloquejar res”, ha dit Albano-Dante Fachin, “el que està bloquejat des de fa temps és un estat que ha triat la violència i la repressió contra milions de catalans. Mentre això segueixi així no hi ha desbloqueig perquè ha de quedar clar que contra la gent no es pot governar”, ha afegit.

El cap de llista per Barcelona ha dit que el futur i la possibilitat d’exercir tots els drets no passa per uns quants diputats i diputades, sinó que qui es presenti el 28-A com al solució “no diu la veritat. Partim de la base que la solució passa per fer el que vam fer l’1 i el 3 d’octubre”.

Albano-Dante Fachin ha alertat als socialistes que el relat de la por no els hi servirà en aquestes eleccions. “No vam tenir por dels piolins i de gent armada que carregava contra la gent pacíficament desobeint, i ara hem de tenir por d’un ‘fantoche’ que va a cavall i està patrocinat per Ana Rosa Quintana?, pensen que el poble de Catalunya tindrà por d’aquests pallassos?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona