Política

Calvo diu que defensaran Catalunya dels separatistes

La vicepresidenta del govern espanyol dona suport a Núria Marín en la seva proclamació com a alcaldable socialista a l’Hospitalet

Per Iceta, “els independentistes i les dretes van plegats”

Després d’assegurar que se sentia “gustosa i còmoda” a Catalunya, la vicepresidenta del govern espanyol i ministra de la Presidència, la cordovesa Carmen Calvo, va assegurar que els socialistes es presenten a les eleccions “per defensar Catalunya dels separatistes i els separadors”. “Aquest és l’embolic en què ens fiquen en situacions extremes després de 40 anys de convivència”, es va queixar. “Som l’Espanya que defensa Catalunya i que no s’hi enfronta”, va dir, per afegir-hi que “mai vam ser covards amb Catalunya, un territori autonòmic”. “D’aquí se surt amb diàleg i amb llei; no hi haurà cap altra sortida per a Catalunya que no sigui aquesta”, va dir.

La número dos de Pedro Sánchez, que va participar en un míting de suport a Núria Marín com a alcaldable dels socialistes per l’Hospitalet de Llobregat, es va referir en tot moment a “les dretes” i als “separatistes” com la mateixa cosa. “Els independentistes i les dretes van votar en contra de la possibilitat que arribessin 2.000 milions d’euros a Catalunya”, va dir en referència al vot contrari al pressupost espanyol. Per contra, va recordar que són obra seva el salari mínim interprofessional (a 900 euros), la sanitat pública i els permisos de paternitat. Calvo va demanar “deixar-se estar de llaços” i posar els peus a terra “on hi ha els problemes”. “Deixeu-vos d’entelèquies i baixeu a la realitat”, va recomanar.

Calvo també va criticar els que “utilitzen el 155 com una amenaça i en condició de permanent no revisable”, però no va recordar que el PSOE també va votar a favor d’aplicar-lo i hi va afegir: “Algú entén que al segle XXI la política sigui l’amenaça constant i treure rèdit de les situacions més complexes?”.

També el primer secretari dels socialistes a Catalunya, Miquel Iceta, va assegurar que “els independentistes i les dretes van plegats”. En un míting en què totes les intervencions van ser (pràcticament) en castellà, Iceta va demanar que “o bé es fa una Espanya on capiguem tots o serà un embolic”, i va demanar “una Espanya per a tots”. Pel líder socialista, “a Catalunya tenim de tot menys un govern. Es veu que no els agrada governar”, va dir.

En relació amb l’obligació de la Junta Electoral de treure els cartells en suport dels presos polítics, exiliats i represaliats, Iceta va assegurar: “Com que no tinc cap empresa que faci pancartes, no acabo de veure la gràcia al moviment”, va dir. I pel que fa als retrets que membres d’un CDR van fer a Sabadell al president de la Generalitat, Quim Torra, justament per haver acatat l’obligació de retirar els llaços, el primer secretari dels socialistes va dir: “Torra innova fent política. Va dir: «Jo soc el poble» i això des de Lluís XIV no passava.”

Núria Marín, que va pujar a l’escenari amb Las reinas de l’Hospitalet de Los Rebeldes de banda sonora, va recordar que la ciutat havia passat “de suburbi a motor econòmic de Catalunya” i va assegurar que “el millor encara ha d’arribar”. “Soc la vostra alcaldessa i ho continuaré sent”, va assegurar. D’entre les fites aconseguides va esmentar la Fira i el congrés de mòbils, el districte cultural i el parc de recerca biomèdica.

Álvarez de Toledo titlla Torra de cabdill

La candidata del PP a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo Peralta-Ramos, tretzena marquesa de Casa Fuerte, va assegurar ahir que la resposta que el president de la Generalitat, Quim Torra, va donar dissabte a un CDR és digne d’un dictador. “Només els caudillos totalitaris diuen «Jo soc el poble»”, va dir. Per la candidata, el projecte de Torra “està basat en l’estrangeria, en la divisió i l’empobriment de Catalunya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona