Política

Joan Carles I deixa pas a la República Catalana a la marina d’Empuriabrava

El govern de Castelló d’Empúries porta al ple el canvi de denominació de l’avinguda

Una moció del 2012 requeria la retirada de símbols borbònics

Si les propostes s’aproven en el ple d’aquest dijous, dues vies públiques del municipi de Castelló d’Empúries canviaran de nom: a Empuriabrava l’avinguda Joan Carles I passarà a denominar-se avinguda de la República Catalana; al nucli històric de Castelló el carrer Alfons XIII passarà a dir-se carrer Mossèn Modest Prats.

A les dues vies esmentades l’Ajuntament ha comunicat als veïns a través d’una nota informativa que aquests dos punts se sotmetran a votació en el ple i explica també per què es farà: les dues propostes han estat aprovades en la comissió del Nomenclàtor en compliment de la moció aprovada pel ple el 2012 que requeria la retirada de símbols i denominacions borbòniques d’espais urbans del municipi.

“Els requeriments d’aquella moció del 2012 havien quedat aparcats i la comissió del Nomenclàtor no s’havia pronunciat; tot plegat s’ha reactivat”, explica l’alcalde.

Segons Güell, la comissió s’ha reunit en dues sessions i està formada per 21 persones (càrrecs polítics, tècnics i representants de la societat civil). Si no hi ha cap sorpresa d’última hora, tot fa preveure que els dos canvis de denominació s’aprovaran. A les xarxes socials, però, algunes formacions de l’oposició (o sense representació al ple però que aspiren a tenir-ne després de les pròximes eleccions) ja han començat a manifestar el seu rebuig al canvi de denominació de l’actual avinguda Joan Carles I, reclamen una consulta als veïns i fan una crida a assistir al ple de dijous. Entre els comentaris també hi ha qui es preocupa per possibles complicacions pel canvi d’adreça que suposarà aquesta mesura.

L’alcalde matisa que, tot i que es tracta d’una avinguda llarga, Empuriabrava està dividida en sectors pel que fa a les adreces, i el nombre d’adreces amb el nom de l’avinguda no és tan elevat. Pel que fa a la convocatòria de públic al ple, Güell es mostra tranquil. “Tothom pot assistir als plens; aquests canvis de denominació han seguit la tramitació que s’havia de fer i es posaran a votació”, assegura.

El rei emèrit, ‘persona non grata’

La moció aprovada el novembre del 2012 a Castelló d’Empúries va ser presentada per ERC quan l’actual alcalde, Salvi Güell (ERC), era a l’oposició, i es concretarà ara amb Güell liderant un govern de coalició (ERC-CiU). El text es va aprovar el 2012 per majoria simple: Esquerra, SI i Entesa van votar-hi a favor; CiU, Udem i IPM es van abstenir, i només hi va haver un vot en contra, el del PP. La moció, que es va aprovar en termes similars a molts municipis, subratllava que el rei Joan Carles I havia jurat dues vegades “els principis fonamentals del Movimiento”; el text declarava el rei ‘persona non grata’ i requeria retirar tots els símbols monàrquics borbònics del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona