Política

de quien

El Suprem anul·la el nomenament de dos magistrats que formen la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional

Enrique López i Eloi Velasco queden fora del tribunal que ha confirmat la sentència d’Altsasu

La Sala Contenciosa del Tribunal Suprem ha anul·lat els nomenaments dels dos magistrats que formen la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar el nomenament d’Enrique López i Eloi Velasco el maig del 2017. El Suprem, però, ha estimat els recursos presentats pels magistrats Manuel Fernández Prado (de la sala penal de l’Audiència Nacional) i del jutge d’instrucció de Madrid Carlos Valle, que també s’havien presentat a aquestes places. A banda de Velasco i López, la sala està formada també per José Manuel Navarro (president de l’Audiència Nacional).

Aquesta sala ha confirmat les penes als joves d’Altsasu i, en un futur, haurà de revisar la sentència a Trapero abans que el cas acabi al Suprem.

Aquesta sala es va crear a l’estiu del 2017 per permetre una doble instància a l’Audiència Nacional, ja que llavors les decisions de la sala penal s’havien de recórrer directament al Suprem. Des de llavors, ha dictat fins a 21 sentències. L’última amb repercussió pública ha estat la dels joves d’Altsasu.

El passat 7 de març, aquesta sala va confirmar que no hi va haver terrorisme en el cas d’Altsasu i mantenia les penes d’entre 2 i 13 anys de presó per als vuit joves de la població navarresa. L’única variació de penes era per a Iñaki Abad, ja que la sala estimava parcialment el seu recurs i li rebaixa la pena de 10 a 6 anys de presó en treure-li dos delictes de lesions.

En un futur –i quan ja s’hagi celebrat el judici contra Trapero, la intendent Laplana i l’excúpula d’Interior– la sentència acabarà en aquesta sala d’apel·lacions. Llavors, l’última instància que podrà revisar la decisió serà el Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona