Política

Agents de la Guàrdia Civil parlen d’enfrontaments, insults i amenaces a Sant Cebrià de Vallalta

Fins a 8 agents han declarat sobre l’operació policial al centre

Després del llarg testimoni del comissari dels Mossos d’Esquadra Ferran López d’aquest dimecres al matí, aquesta tarda s’ha tornat a posar la directa i gairebé s’ha recuperat el temps perdut a falta, però de la declaració de l’altre comissari dels Mossos que havia de prestar declaració aquest matí, Julian Carlos Molinero.

Els testimonis d’aquesta tarda han estat 8 agents de la Guàrdia Civil que van participar en l’operatiu del centre escolar El Pi Gros de Sant Cebrià de Vallalta.

Aquests agents han manifestat que van anar com a reforç d’un primer operatiu policial que va trobar problemes per poder accedir al centre escolar. Tots ells han declarat que la gent concentrada els havia insultat i alguns d’ells han manifestat haver patit ferides (generalment als braços) per cops que van haver de ser tractats amb antiinflamatoris. Un dels testimonis ha explicat que li van donar una puntada de peu als genitals que li va provocar una inflamació, però que no va poder identificar l’agressor perquè ho havia fet des del darrere. Un altre dels testimonis ha explicat que li van trencar un dit de la mà.

Un dels moments més interessants ha arribat quan un dels agents ha explicat com li van intentar prendre l’arma reglamentària. L’agent ha explicat que li van estirar d’un cordill de seguretat que portava la seva pistola i que aquest es va trencar, però que “gràcies a déu” no van poder treure l’arma de la funda perquè, segons ha explicat, per fer-ho s’ha de fer una maniobra determinada.

La majoria dels agents han manifestat que no havien vist que els agents dels Mossos haguessin intentat intermediar amb la gent per facilitar l’entrada al local –alguns sí que han parlat d’una Mosso rossa parlant amb la gent–.

Tampoc han pogut explicar si portaven càmeres GoPro per gravar la seva intervenció i, en general, no recordaven haver vist gent arrossegada per terra ni tampoc a cap agent fent servir la porra reglamentària per colpejar els concentrats.

Majoritàriament tampoc recorden la presència de menors a la rampa d’accés al centre escolar, encara que alguns sí que recorden haver vist algun menor al pati un cop ja havia acabat l’acció policial.

En relació a la declaració d’un dels testimonis sobre els fets que van passar a Callús, Òmnium ha fet públic un vídeo que contradiu la declaració, i on es veu com sí que hi va haver un intent de negociació amb els agents per part de l’alcalde de la població, i com un d’aquests agents el fa caure a terra amb una empenta i a continuació entren al pati de l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona