Política

La defensa Sànchez, Rull i Turull demana el seu alliberament perquè puguin fer campanya

Jordi Pina ofereix mesures per garantir que no fugiran, com aportar tot el seu patrimoni o no sortir de Madrid

Els advocats d’Oriol Junqueras i Raül Romeva tenen previst fer la mateixa petició properament

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han demanat l’alliberament dels seus representats perquè puguin fer campanya el 28-A i també per garantir el seu dret a defensa. Els advocats d’Oriol Junqueras, Raül Romeva estudien adherir’s-hi.

L’advocat de Sánchez, Rull i Turull, Jordi Pina, ja ha registrat la petició d’alliberament dels tres encausats de l’1-O que es presenten a les llistes de Junts per Catalunya. En l’escrit argumenta que el judici s’allargarà i que els seus representants no poden preparar bé les sessions des de la presó.

En aquest sentit, assenyala que el judici ja dura set setmanes amb jornades molt intenses que resulten esgotadores per als acusats. “El judici es podria arribar a prolongar un mínim de dues setmanes més a un ritme horari particularment exigent que està molt lluny dels estàndards aplicables a qualsevol altre país de la Unió Europea o del Consell d’Europa”, adverteix Pina.

El lletrat considera que a aquestes alçades del judici el risc de fugida és insuficient per legitimar el manteniment de la presó provisional i apel·la directament a la percepció dels magistrats sobre l’“actitud absolutament col·laboradora” dels seus clients en les 26 jornades del judici.

Pina subratlla que els seus representats volen demostrar la seva innocència i es presentaran davant del tribunal perquè la tesi de la defensa és “sòlida” i això fa “impensable” que en aquest moment processal puguin fugir.

L’advocat afegeix que la condició de candidats a les eleccions legislatives espanyoles reforça l’arrelament dels encausats. Pina recorda que el 4 de desembre de 2017 un dels motius que va esgrimir el jutge instructor Pablo Llarena per deixar en llibertat Rull i Turull va ser, precisament, que es presentaven a les eleccions del 21-D.

A banda, apunta que l’eventualitat que els processats hagin d’afrontar una campanya electoral privats de llibertat “suposa un evident obstacle” per al normal desenvolupament d’aquesta i “limita de manera greu els seus drets polítics com a candidats”.

Per si tot plegat no fos suficient, la defensa proposa assumir una fiança avalada per “la totalitat del seu patrimoni” i la limitació dels seus moviments a Madrid.

El portaveu jurídic d’ERC, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que ERC presentarà properament els escrits de la defensa de Junqueras i Romeva en el mateix sentit, segons informa l’ACN. La resta de defenses es podrien adherir a les mateixes peticions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona