Política

Casado promet que el català deixarà de ser una “barrera” per als funcionaris que vulguin anar a Catalunya

El líder del PP aposta per una llei d’educació amb el castellà com a llengua vehicular i sancions per “adoctrinar”

El candidat popular demana a Sánchez que aclareixi si planteja indultar polítics presos

El candidat del PP, Pablo Casado, ha promès que si és president del govern espanyol el català deixarà de ser una “barrera” i els “millors” opositaran per anar on vulguin sense que la llengua sigui un “requisit excloent”.

En un míting des de Salamanca, el líder dels populars ha carregat contra el que considera una administració catalana “endogàmica”.

En matèria d’educació, ha promès una llei perquè el castellà sigui llengua vehicular a tot Espanya i atorgar competències a inspecció per sancionar les escoles que “adoctrinen”. “S’ha acabat jugar amb els nostres fills amb projectes ideològics sectaris”, ha defensat.

Casado ha explicat també que la seva llei d’educació establirà llibertat d’elecció dels centres eliminant les zones i fixarà que “s’aprengui la mateixa història i geografia a Salamanca i a Tarragona”. “Què és això de només estudiar història manipulada perquè inspecció no està actuant?”, ha preguntat.

El candidat del PP a les eleccions del 28-A ha assegurat que si govern reforçarà l’Alta Inspecció de l’Estat per ampliar les seves competències i permetre-li que actuï d’ofici i amb capacitat sancionadora quan detecti “adoctrinament” en els llibres i materials curriculars.

El popular ha proposat que a l’Estat s’implanti un MIR educatiu per “seleccionar els millors professors”. Segons ell, d’aquesta manera les comunitats autònomes no podran posar els requisits que vulguin.

D’altra banda, ha defensat la necessitat d’avaluar els resultats dels estudiants per prevenir el fracàs i l’abandonament escolar. Segons ell, aquests problemes s’agreugen quan no govern el PP i ha reivindicat que els territoris governats pel seu partit “ocupen els primers llocs” als “rànquings” educatius.

Presos polítics

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol ha lamentat que l’actual primer ministre i cap de llista socialista, Pedro Sánchez, no desveli si indultarà els “presos colpistes”. També li ha retret que no negui una “consulta d’autodeterminació”, en al·lusió a la polèmica per les paraules del líder del PSC, Miquel Iceta. De fet, ha lamentat que el Sánchez no hagi “renyat” Iceta per obrir la porta a un referèndum acordat si hi hagués una àmplia majoria que ho reclamés.

Casado ha aprofitat les paraules d’Iceta per alertar que hi haurà una majoria independentista si el govern no fa “res perquè les escoles segueixin adoctrinant” i segueix pagant “desenes o centenars de milions d’euros” per a entitats com Diplocat o que es dediquen a fer, segons ell, “propaganda subvencionada”.

En aquest sentit, ha recordat que el PP ha demanat una modificació de la Llei de Finançament dels Partits Polítics perquè “qualsevol partit o organització processada per rebel·lió o sedició no tinguin ni un euro de subvenció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona