Política

Els Mossos dispersen els antifeixistes intentaven boicotejar un míting de Vox a Badalona

El partit ultradretà ha convocat un acte amb el seu cap de llista, Ignacio Garriga, al centre cívic La Salut

Els concentrats escridassen els simpatitzants de la formació d’extrema dreta

Els Mossos d’Esquadra han intervingut aquest divendres a Badalona perquè als assistents a un acte del partit d’extrema dreta Vox poguessin accedir al centre cívic La Salut.

Els col·lectius de la plataforma antifeixista de Badalona s’havien convocat a concentrar-se a l’entrada del recinte, a l’avinguda del Marqués de Sant Morí, per intentar boicotejar l’acte que el partit ultradretà havia anunciat que hi celebraria.

Des de mitja tarda, desenes de persones han acudit a la crida dels antifeixistes per barrar el pas als assistents al míting del cap de llista ultradretà al Congrés, Ignacio Garriga.

Però a dos quarts de set de la tarda, els Mossos d’Esquadra han intervingut per dispersar els manifestants amb cops de porra, amb l’objectiu d’obrir pas i permetre l’entrada als assistents a l’acte de Vox. Després dels primers forcejaments, els agents han aconseguit deixar lliure l’espai.

Els antifeixistes han escridassat els simpatitzants de Vox i han llençat consignes com “no passaran” o “vecino, despierta, el nazi esta en tu puerta”, en castellà, informa l’ACN.

Abascal peregrina a Covadonga

Agències

El líder del partit d’extrema dreta, Santiago Abascal, ha obert aquest divendres la campanya electoral de la “reconquesta” amb una ofrena floral a les coves de Covadonga, a Astúries.

Com ja va fer fa quatre anys, Abascal ha volgut que el seu primer acte electoral després de l’enganxada de cartells de la mitjanit fos en aquest racó del parc dels Picos de Europa. El candidat ha fet una ofrena floral a la Verge de Covadaonga

El cap de llista de Vox a les eleccions del 28-A ha explicat que han triat aquest indret pel “potent simbolisme” que representa per a l’imaginari espanyol un lloc com Covadonga “sota l’estàtua de don Pelayo”.

Si l’acte de campanya de 2015 va passar inadvertit, aquesta vegada les expectatives creades per la formació emergent s’ha reflectit en la presència de més de 500 simpatitzants al santuari amb banderes, paraigües o barrets amb els colors de la rojigualda.

Entre crits de “Visca Espanya!”, “Visca la Guàrdia Civil” i “Abascal president”, el cap de llista ultradretà ha afirmat que als comicis del 28-A no estan en joc un grapat de diputats sinó la unitat del país i la llibertat dels espanyols. Uns valors que, segons ell, qüestionen “separatistes, progres, comunistes i islamistes”.

Abascal s’ha erigit en representant de “la bona gent” que són els espanyols i ha assenyalat que el qui no ho és, és aquell que “per accedir al poder pacta amb els enemics d’Espanya”, en una al·lusió implícita a Pedro Sánchez i els partits independentistes.

En un missatge a les xarxes socials, ha destacat que “centenars de compatriotes” l’han acompanyat al “bressol d’Espanya”. “Comença la reconquesta per a Espanya de la seva unitat, de la llibertat i del sentit comú”, ha proclamat.

La comitiva s’ha traslladat després a un auditori d’Oviedo, la capital asturiana, on el partit fa avui el primer míting de campanya. Segons ha dit el mateix Abascal, una hora abans de l’inici de l’acte, que es farà a “l’auditori més gran” de la ciutat, hi havia una “llarguíssima cua” de persones per accedir-hi. “Això no passava a Espanya des de fa molt temps i és un fantàstic presagi del que passarà el 28 d’abril”, ha celebrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona