Política

Álvarez de Toledo: “He vingut a provocar el totalitarisme en nom i defensa de la democràcia”

Aznar acusa Estat Català i les joventuts d’ERC d’“inventar el feixisme” a Catalunya

Casado dona per fet l’indult als independentistes si governa Sánchez

La candidata del PPC a les eleccions espanyoles Cayetana Álvarez de Toledo ha assegurat aquest divendres que la seva intenció és “provocar” i no només en campanya, “ho he fet per quedar-me”.

“He vingut a provocar. A provocar el totalitarisme en nom i defensa de la democràcia”, ha dit en un míting a Barcelona. L’aspirant popular s’ha referit a la protesta de dijous a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que pengi del balcó les imatges d’ella al campus durant els incidents. “Quan vulgui parlar de llibertat, de democràcia i de drets civils, pengi aquesta imatge”, li ha exigit. Álvarez de Toledo ha titllat Torra de “vicari” de Carles Puigdemont i ha afirmat que la fotografia dels membres del partit intentant accedir a un acte al campus vallesà “és la veritable imatge de la llibertat d’expressió”.

La cap de llista del PP s’ha preguntat si s’ha produït mai la situació inversa, amb “una independentista assetjada per constitucionalistes”. Segons ella, “l’única agressió ha estat la que ha practicat l’independentisme contra tots els espanyols”.

I tot i que ha agraït a la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, que hagi condemnat els fets, ha detectat en la ministra “inquietud per la rendibilitat política o electoral” dels fets per part dels populars. “La reafirmació de la democràcia sempre es rendible” tant per al PP com per al PSOE, ha dit.

La popular ha explicat que van rebutjar accedir a l’acte de la UAB per una porta secundària perquè “la democràcia no ha de demanar permís, abaixar el cap ni acceptar la humiliació d’una porta lateral o darrera”. “La democràcia entra per la porta gran. Entra per la porta principal”, ha proclamat davant de més de mig miler d’assistent. Així, ha demanat als votants que no cedeixin i segueixin “empenyent sempre fins arribar” a l’objectiu.

Aznar torna a Barcelona

L’expresident del govern espanyol José María Aznar també ha intervingut a l’acte d’aquest vespre a Barcelona, després de quinze anys sense protagonitzar un míting del partit a Catalunya.

Aznar ha alertat que, segons ell, els sobiranistes busquen “la batasunització de la societat catalana”.

A més, ha vinculat el sobiranisme dels anys 1930 amb els moviments totalitaris de l’època. Segons ell, Estat Català i les joventuts d’ERC són els qui “van inventar el feixisme” a Catalunya.

És per això que ha instat a donar-los una resposta “tot el temps que sigui necessari i amb tot l’esforç i sacrifici que sigui necessari”.

Vot útil

L’exlíder del PP ha advertit que la divisió de la dreta espanyola entre PP, Cs i Vox genera “esperança” als seus rivals, per la qual cosa ha reclamat unitat per derrotar-los. “Demano un vot definit, útil, clar, d’unió entorn al PP”, ha dit. Al mateix temps, ha acusat el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, de ser “el candidat secessionista”. Aznar li ha retret el suport rebut dels independentistes i dels qui “no condemnen ETA ni els seus crims”. “El seu candidat es diu Sánchez”, ha sentenciat. És per això que ha demanat donar suport al cap de llista del PP, Pablo Casado i ha assegurat que el partit farà “el que sigui necessari” per guanyar les eleccions.

L’últim acte electoral d’Aznar a Catalunya es remunta al 2003, quan Josep Piqué era el candidat del PP a la Generalitat. Crític amb el seu successor al PP i també expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, s’havia distanciat del partit en els darrers anys fins a l’arribada de Pablo Casado com a nou líder de la formació.

Casado augura que Sánchez indultarà els independentistes si governa Sánchez, i que per això Junqueras li ofereix els vots

El presidenciable del PP, Pablo Casado, ha donat per fet l’indult als líders independentistes presos i jutjats al Tribunal Suprem per l’1-O si a partir del 28 d’abril segueix governant Pedro Sánchez.

El líder i candidat popular a les eleccions del 28-A ho ha dit aquest divendres en un acte electoral a Vitòria, on ha assegurat que és precisament per això que ahir el president d’ERC, Oriol Junqueras, li va oferir els vots republicans.

Casado també reclamat la unificació del vot de la dreta en el seu partit, perquè si bé totes les enquestes diuen “que sumen més que els que estan parlant amb els que volen trencar Espanya”, el repartiment d’escons “encara està per decidir”. Per això ha apel·lat “no al vot útil, sinó al vot imprescindible”.

Aprofitant la seva presència al País Basc, ha promès que si arriba a governar recorrerà la llei d’abusos policials aprovada pel Parlament d’Euskadi, una norma que ha considerat “infame”.

També s’ha referit a Bildu i ha assegurat que el 28 d’abril s’ha d’anar a votar per evitar que “els proetarres” puguin pensar que els seus vots són útils, en al·lusió al fet que el govern de Pedro Sánchez ha aprovat els darrers decrets llei a la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats amb els vots de PNB i Bildu, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona