Política

ERC redueix la victòria a la pugna amb els socialistes

Aragonès, Rovira i Torrent insten a fer possible que un partit independentista guanyi les eleccions espanyoles a Catalunya

Rufián apel·la als qui els “fa fàstic” veure Iceta fent-se una foto amb l’Albiol

El PSOE va ser l’ase dels cops de la majoria de la quinzena d’intervencions de l’acte central d’ERC d’ahir al migdia al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona. I és que pels republicans la victòria a Catalunya en aquestes eleccions es redueix a aquestes dues formacions. Ho va expressar just en aquests mateixos termes el vicepresident del govern, Pere Aragonès, que va remarcar que o guanyen els qui “no han renunciat al 155” o guanyen “els qui defensem l’autodeterminació i la independència”, però la idea va ser repetida pel president del Parlament, Roger Torrent, que va assegurar que els escenaris possibles són “els de la repressió i el 155, que el PSOE va pactar amb Cs i el PP, o el de la llibertat”. I juntament amb el número dos de la llista al Congrés, Gabriel Rufián, van fer una crida a no desaprofitar l’ocasió perquè “per primera vegada un partit independentista guanyi les eleccions espanyoles a Catalunya”.

També va intervenir amb un vídeo en el mateix sentit la secretària general d’ERC, Marta Rovira, exiliada a Suïssa, amb un discurs dur contra els socialistes, que va acusar de ser “la crossa del 155”. Per això va apel·lar a no equivocar-se i a “no llençar el vot” amb una extrema dreta i un populisme que s’han “descarat” tenint davant un PSOE “acomplexat” que ha tapat la corrupció, s’ha instal·lat en “l’immobilisme” i “no ha lluitat pels drets civils ni socials”.

Eixamplar la base

Però a més de les crítiques al PSOE, Rufián també va aprofitar per caçar algun vot entre el socialisme catalanista, que “encara en queden”, perquè no passin el mal tràngol d’haver de votar el PSOE “amb el nas tapat” si els fa “fàstic veure Iceta fent-se selfies amb l’Albiol”. I aquí va fer una crida al que va denominar “junquerisme” davant les mofes que suporten pel concepte d’“eixamplar la base”. “Ets dels nostres”, va dir Rufiàn, en referència als qui defensen els valors de la democràcia, la justícia social, la llibertat i l’antifeixisme. “Ens és igual la bandera que tinguis al balcó i al cor.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona