Política

Iglesias repta els partits “que prefereixen parlar d’ETA” a discutir sobre els articles socials de la Constitució

El líder de Podem destaca l’exemple de Barcelona per demostrar que “sí es poden fer coses” en matèria d’habitatge social

Pablo Iglesias ha reptat aquest dilluns “els que prefereixen parlar d’ETA” a discutir sobre els articles de la Constitució que vetllen pel benestar social de la població que, al seu parer, “no es compleixen”. Ho ha dit en un acte de campanya a Palma, minuts després de ser entrevistat a SER Mallorca, on ha destacat l’exemple de l’Ajuntament de Barcelona com a mostra que “sí es poden fer coses” des de l’Administració en matèria d’habitatge social. El líder d’Unides Podem també ha considerat una “prioritat” la millora del finançament autonòmic, però ha subratllat que per aconseguir situar aquest debat a l’agenda governamental, cal que el seu partit arribi al poder.

Iglesias no ha passat per alt el pes elevat del sector turístic a les Illes Balears, i per això ha dit des de Palma que si arriba al govern recuperarà els drets per als llocs de treball “més precaris i feminitzats”, un exemple dels quals, ha dit, és el de les anomenades ’kelis’, les dones que fan feines de neteja, especialment precaritzades al sector hoteler.

En un discurs de poc més d’un quart d’hora, Iglesias ha posat l’accent en la qüestió social, i és en aquest context que ha reptat els partits que prefereixen “parlar d’ETA” a discutir sobre els articles de la Constitució que pretenen garantir l’accés a un habitatge digne, o a un lloc de treball en condicions, però que al seu parer “no es compleixen”.

En concret els ha proposat debatre sobre “com complir” els articles de la Constitució “que serveixen per protegir els espanyols”. I en aquest sentit ha dit que “protegir Espanya és protegir la gent que viu i treballa aquí”.

En aquest context ha considerat imprescindible derogar les reformes laborals “del PP però també del PSOE” i ha proposat mesures com l’aposta per un contracte únic, l’indefinit, a excepció del temporal per a comptades ocasions, que no podria ser de menys d’un mes ni superior a sis mesos.

També ha apostat per una regulació del mercat de l’habitatge per evitar preus abusius, per exemple, en l’àmbit del lloguer. I en aquest sentit ha dit que “per complir la Constitució cal que el poder públic intervingui al mercat de l’habitatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona