Política

ERC avisa Sánchez que no renunciaran “mai” al referèndum

La número 3 d’Esquerra a les eleccions espanyoles, Carolina Telechea, lamenta que el PSOE “aposti de nou” per Cs i el 155

La número 3 d’ERC a les eleccions espanyoles, Carolina Telechea, ha replicat aquest dimarts al president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, que els republicans no renunciaran “mai” al projecte polític que la ciutadania demana. En una atenció als mitjans a Montjuïc, Telechea ha respost així al fet que el PSOE hagi descartat negociar un govern o investidura amb ERC si aquests no renuncien al referèndum d’autodeterminació. “No renunciarem mai al projecte polític que la ciutadania demana. El 80% de la població vol un referèndum pactat, per poder votar. Nosaltres hi estem compromesos”, ha afirmat Telechea. També ha criticat que els socialistes hagin tornat a escollir Cs i el 155 i s’ha reafirmat en “tenyir de groc” de Catalunya el proper 28-A.

Telechea, que ha evitat respondre si estarien disposats a fer renuncies en cas que el PSOE apostés per repetir les eleccions, ha demanat esperar a tenir els resultats del 28-A i parlar-ne després. “Anem pas a pas, primer cal afrontar les eleccions i guanyar-les. Esta clar que ERC és el partit centrista. Valorarem els resultats però està clar que hem de ser més forts que mai per poder condicionar l’actuació del PSOE”, ha detallat. Tot i això, ha dit que votar el PSOE és “votar contra el diàleg i a favor de la repressió”.

Pel que fa a la línia vermella per negociar amb ERC que ha establert el PSOE, Telechea ha lamentat que els reclamin renunciar el seu projecte i ideals. “El PSOE no ens pot obligar que renunciem al nostre projecte”, ha apuntat.

Telechea ha iniciat la seva intervenció lamentant problemàtiques com l’emergència habitacional, la pobresa energètica i la lluita contra la violència masclista. S’ha compromès a defensar al Congrés qüestions com la derogació de la reforma laboral o el blindatge del sistema de pensions. El número 2 per Girona a les eleccions espanyoles, Joan Margall, ha apostat també per la creació d’un parc públic d’habitatge, la regulació dels preus dels lloguers d’acord amb un índex de referència i a defensar els interessos de la ciutadania per davant de la banca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia