Política

Neguen immunitat per a Puigdemont

Serveis jurídics de l’Eurocambra establirien que haurà d’anar a Madrid a prendre l’acta si vol ser eurodiputat

El president Carles Puigdemont haurà d’anar a Madrid a jurar o prometre la Constitució Espanyola si és escollit eurodiputat i, a partir d’aquell moment, podrà ser inclòs a la llista de diputats que les autoritats espanyoles comunicaran al Parlament Europeu. Així ho afirmava ahir Efe a partir d’un document que haurien elaborat els serveis jurídics de l’Eurocambra consultats per l’agència espanyola i on es descartaria que Puigdemont pugui tenir immunitat pel fet de ser elegit eurodiputat, així com que es pugui estalviar el tràmit d’acatament de la Constitució Espanyola, que hauria de fer a Madrid. L’agència informava que ha tingut accés a una “anàlisi” sobre la situació de Puigdemont que van realitzar els serveis jurídics del Parlament Europeu a petició del president, Antonio Tajani. Segons l’agència, aquest informe establiria que Puigdemont pot efectivament ser candidat però que no podrà defugir el seu pas per la capital espanyola.

En aquest sentit, l’informe indicaria que “un candidat amb una ordre de detenció nacional a Espanya pot ser candidat”, però també aclariria explícitament que “la seva presència a Madrid és necessària per jurar o prometre la Constitució Espanyola i ser inclòs a la llista de diputats que les autoritats espanyoles comunicaran al Parlament Europeu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia