Política

ERC avisa que votar el PSOE pot significar un nou 155 i “anar contra el diàleg”

Nuet reclama un suport “excepcional” perquè, en funció dels resultats, els presos poden estar més “a prop” de tornar a casa

El president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat aquest dimecres que votar al PSOE “pot significar un nou 155 per Catalunya”. En un acte de campanya d’ERC a Reus, Torrent ha assegurat que donar el vot als socialistes és anar en contra del diàleg i la negociació i de decidir el futur del país. “Votar al PSOE pot significar efectivament que votem en contra del diàleg i d’un nou 155”, ha afirmat. Per això, ha reclamat convèncer a tothom perquè el futur del país “no el decidirà el govern espanyol o el Tribunal Suprem (TS)” sinó la ciutadania.

Per la seva banda, el número 4 d’ERC per Barcelona al 28-A, Joan Josep Nuet, ha subratllat que en funció de qui guanyi les eleccions els presos poden ser “més a prop” de sortir de la presó i abraçar les seves famílies. “Feu un vot excepcional ni que sigui un cop a la vida”, ha reclamat Nuet.

En un acte seguit per mig miler de persones, segons el partit, Torrent ha reivindicat que ERC no renunciarà “mai” al referèndum i a donar la veu a la ciutadania per decidir el seu futur. “Nosaltres no vam néixer per resistir, ni per respondre només a la repressió. Vam néixer per construir la república, antifeixista, feminista i ecologista. Volem la república pels nostres fills”, ha dit Torrent.

Torrent ha tornat a apel·lar al “triple vot útil” d’ERC per aturar l’extrema dreta, impedir un possible pacte del PSOE amb Cs i per tenir una solució al conflicte polític de Catalunya. Ha dit que a les eleccions es triarà entre un pacte de PSOE amb Cs o bé la construcció de la república. En aquest sentit, ha dit que el pacte PSOE-Cs seria el “somni humit” de l’Ibex 35.

“Les urnes del 28-A és cert que no són tan èpiques com les de l’1-O, però que ningú no s’enganyi són tan importants per la república les urnes del 28-A com les de l’1-O”, ha apuntat. Finalment, ha dit que el 28-A, s’enviarà un missatge al món: “o l’aval a la repressió o el vot de llibertat”.

Per la seva banda, Nuet ha celebrat la coalició entre ERC i Sobiranistes i ha expressat que per impulsar la república no es pregunta l’origen de les persones, la llengua o les seves idees. En aquest punt, ha demanat fer del 28-A “el vot de la vostra vida”. “Voteu amb el cor i també amb el cap. Voteu com si us hi anés la vida. Endavant i que el 28-A sigui la gran festa republicana”, ha exclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona