Política

Rufián emplaça PP, PSOE i Cs a visitar centres penitenciaris

El republicà fa un míting a la presó de Lledoners

Destaca que ha estat un dels actes polítics més “bonics” que ha fet mai

“Ens han transmès molta força i tot l’efecte cap els companys”, afirma

El número dos d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, ha ofert aquest dijous un míting a la presó de Lledoners a una cinquantena d’interns que havien estat companys de part dels presos per l’1-O. En una atenció als mitjans, Rufián ha subratllat que ha estat un dels actes polítics més “bonics” que ha fet mai i que s’ha trobat una comunitat de presos molt interessada en la política. En concret, li han traslladat “estima” cap als polítics independentistes i reivindicacions per millorar el seu dia a dia al centre penitenciari. El candidat dels republicans ha convidat els líders del PSOE, PP i Cs a prendre exemple i visitar una presó, en considerar que aquest col·lectiu se sent “menystingut”. Rufián també ha aplaudit que la Junta Electoral Central (JEC) hagi permès la roda de premsa al cap de llista de JxCat, Jordi Sánchez, ha evitat valorar-la i els ha desitjat “sort” electoral.

Rufián ha dit que després de visitar una presó queda clar que no hi ha presons “suficientment grans pels nostres companys”. Del fet que la JEC hagi permès les rodes de premsa als caps de llista d’ERC i JxCat, per Rufián significa la “derrota d’un estat venjatiu que vol empresonar i silenciar la veu”. Per això, ha tornat a reclamar que ERC guanyi les eleccions espanyoles a Catalunya per “enviar un missatge al món” i “fer callar” els seus carcellers. “Anem a totes, sortim a guanyar i guanyarem”, ha exclamat.

Pel que fa a les reivindicacions que els interns han fet arribar als candidats d’ERC són al voltant dels preus dels productes a l’interior del centre, dels permisos i de les activitats lúdiques. La formació s’ha compromès a traslladar-ho al Govern, tot i que segons Rufián, la consellera de Justícia, Ester Capella, ja treballa en aquest sentit.

Rufián, acompanyat de la candidata d’ERC a les eleccions europees Diana Riba, ha accedit al recinte penitenciari al voltant de les 10:30h d’aquest dijous per oferir un acte polític. Una hora i trenta minuts després ha sortit i ha indicat que han participat de la iniciativa una cinquantena de persones amb dret a vot de diferents orígens arreu de l’estat espanyol. Segons ell, compartien el patiment de la “injustícia” que pateixen els presos per l’1-O davant les “mentides” que se senten durant el judici al Tribunal Suprem. “Ens han transmès molta força i tot l’efecte cap els companys, quan anem a veure’ls a les presons de Madrid els ho direm”, ha indicat Rufián.

Al mateix moment que a Sant Joan de Vilatorrada, a Figueres al centre penitenciari de Puig de les Basses, els candidats d’ERC per Girona Montse Massa, Joan Margall i Jordi Martí han ofert un acte. També a Mas d’Enric amb els candidats per Tarragona Jordi Salvador i Norma Pujol han explicat als presos les propostes d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona