Política

Un grup d’antifeixistes escridassa Arrimadas durant la seva visita a Vic

La candidata de Cs considera una “indecència” que hi hagi pobles on els constitucionalistes són “amenaçats, intimidats i insultats”

El passeig d’Inés Arrimadas fins a la plaça Major ha estat tranquil, sense pràcticament ningú que l’aturés

La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, ha fet aquest dijous -el setè dia de campanya- el seu primer acte públic a Catalunya. Ha triat Vic, on ha recorregut els carrers del casc antic fins arribar a la plaça Major, on un grup d’antifeixistes esperava la comitiva del partit taronja per recriminar-los la visita, en considerar-la un acte de provocació.

Arrimadas ha assegurat que malgrat la situació viscuda Cs no renunciarà “ni a un pam” de Catalunya: “Anirem a cada poble a defensar la llibertat perquè hi ha llocs on no hi és”. Arrimadas acusa l’independentisme de voler “imposar un relat” i assetjar els constitucionalistes. “És una indecència que ens vulguin agredir, amenaçar, intimidar, insultar i fer fora dels poble”.

L’arribada d’Arrimadas a Vic ha estat tranquil·la. La comitiva de Cs l’esperava en una ronda exterior al casc antic i només algunes persones des dels balcons li han retret que fes acte de presència a la capital d’Osona. El seu passeig fins a la plaça Major ha estat encara més tranquil, sense pràcticament ningú que l’aturés ni per saludar-la ni per insultar-la.

A l’arribada al centre neuràlgic de la ciutat, però, un petit grup d’antifeixistes l’ha escridassat, insultat i demanat que marxés de la ciutat, on Cs no té representació municipal. De fet, les municipals del mes de maig serà la primera vegada que la formació taronja es presenti a Vic i serà l’únic lloc d’Osona on ho faci.

Arrimadas i la comitiva ‘ciutadana’ ha respost amb crits de “llibertat! llibertat!”. També han intentat entonar l’eslògan de la formació “¡Vamos Ciudadanos!”, que ha eclipsat per la cridòria a la plaça. Davant els mitjans de comunicació, en una compareixença també amb el soroll dels manifestants de fons, Arrimadas ha criticat la manca de llibertat al municipi.

La líder de Cs assegura que els votants constitucionalistes viuen coaccionats en municipis com Vic “plens de propaganda separatista”, ha dit en al·lusió a la imatge dels balcons de la plaça Major. Arrimadas ha aprofitat l’escenari per carregar també contra el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i afirma són “els seus socis” els que “agredeixen i amenacen” la gent de Cs a Vic.

“Fem el que el govern espanyol no fa. Estem dempeus, ferms i serens, sent la veu de milions de catalans que saben que aquesta vergonya no l’acceptaran mai més”, ha etzibat Arrimadas. La candidata de Cs insisteix en assenyalar Sánchez com la “bicoca” de l’independentisme i crida a fer-lo fora de Moncloa el 28-A.

La visita d’Arrimadas a Vic és la primera que fa en campanya a Catalunya, al marge dels seus compromisos als mitjans de comunicació. Preguntada per la seva poca presència en actes públics, la candidata de Cs s’ha defensat: “Seré on vulgui, però el que no pot ser és que quan soc a Catalunya alguns em vulguin fer fora i quan soc fora em diguin que no hi soc”.

Arrimadas i la comitiva de Cs han marxat de Vic sense que s’hagin produït incidents, però protegits en tot moment pel servei d’escortes. Unitats d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra estaven preparats als entorns d ela plaça Major però no ha estat necessària la seva intervenció.

Preguntada també sobre les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que autoritza els candidats de JxCat i ERC, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, a participar en rodes de premsa, Arrimadas s’ha limitat a dir que “respecta” qualsevol decisió i ha tornat a canviar el focus per posar-lo sobre el PSOE: “Qui millor defensa els separatistes és Pedro Sánchez a Moncloa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona