Política

Un PSOE valent espera guanyar per fer acular el sobiranisme

Pedro Sánchez sentencia que no hi haurà referèndum, ni somiar-ho

Iceta respon a JxCat que “tard o d’hora” el secessionisme haurà de tornar a la via constitucional

L’ànim presidencial amb què Pedro Sánchez i el PSC es van gronxar dijous a Badalona semblava més la celebració de la victòria que un míting. Quan tot el sobiranisme –JxCat, ERC i En Comú Podem– ha estovat les línies vermelles a la seva investidura per no donar aire al discurs radicalitzat del PP i Ciutadans, Pedro Sánchez i el PSC li han respost endurint la seva posició. Al Teatre Blas Infante de Badalona, l’alcalde, la candidata Batet, Iceta i Sánchez van cantar la fi del somni independentista i van anunciar la bona nova del retorn a l’Estatut. El 28-A esperen que així ho dictaminaran els catalans.

Ja des del carrer estant –centenars de persones seien en cadires a fora perquè, a dintre, no s’hi cabia– el president espanyol va fer una crida “sobretot a Catalunya” a fer un pas endavant per dir “per aquí no” als independentistes i a la dreta. Només va concedir un desig: diàleg amb tothom l’endemà però que no esperin res més que autogovern i Estatut, que “és el que volen els catalans”. Perquè “tornin a parlar entre ells famílies i amics” i perquè, ho repetia un cop més, “el problema no és la independència sinó la ruptura de la convivència”. Després de prometre que “no hi haurà referèndum, ni independència, ni es trencarà la Constitució”, el candidat a La Moncloa va demanar una “victòria rotunda”. També va ser expeditiu amb la dreta. El seu govern, anuncia, netejarà la corrupció política i policial “caigui qui caigui” perquè, a Espanya, “la bona gent no roba, ni insulta, ni espia”.

La cap de llista Meritxell Batet va acusar l’independentisme de “confrontació i simbolisme estèrils” i, tot fent una crida a recuperar els grans consensos de país, va concloure: “No pot ser que la meitat dels catalans ens sentim estrangers a la nostra terra.” En resposta a JxCat, Iceta va augurar que seran els independentistes qui “tard o d’hora renunciaran a dividir Catalunya i tornaran al camí de l’acord entre tots”.

LES FRASES

Quan dic que no és que no. Ni referèndum, ni independència, ni es trencarà la Constitució
Pedro Sánchez
presidenciable del psoe
Al PP i Cs, els sobra un títol sencer de la Constitució: el de les autonomies. Els catalans direm no
Meritxell Batet
candidata del psc per barcelona

El president rectifica i acudirà a dos debats a TVE i A3

David portabella

L’equador de la campanya s’havia convertit en clau estatal en el debat sobre els debats per l’enrocament de Sánchez a l’hora de voler acudir només a TVE el 23 d’abril quan Casado, Iglesias i Rivera s’havien compromès a acudir a Atresmedia (Antena 3 i La Sexta) aquella nit. Atrapat en el seu atzucac, finalment el president espanyol i candidat del PSOE rectifica i accepta acudir a dos debats, el dilluns 22 a TVE i el dimarts 23 a Atresmedia. El debat sobre els debats va néixer per l’indissimulat afany de l’equip de Pedro Sánchez d’anar a un debat en què hi fos Vox per forçar el seu contrast personal davant les dretes que es van fotografiar el 10 de febrer a la plaça de Colón. Per forçar la contraposició, Sánchez va menystenir TVE i es va refugiar en Atresmedia –grup editor del seu llibre Manual de resistencia a través de Planeta–, però quan la JEC va vetar Vox aleshores la proposta d’Atresmedia va passar a ser el debat a quatre i va perdre tot el valor per al president. En el retorn a la casella de sortida, l’oposició denuncia que el PSOE va forçar l’administradora de RTVE, Rosa María Mateo, a moure la data al 23 d’abril per desfer la cita d’Atresmedia. Veient “el risc real que no hi hagués cap debat”, segons diu ell, Sánchez opta per ser als dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona