Política

Arrimadas replica a Junqueras que ERC ja va investir Torra tot i ser “la màxima expressió de la dreta”

La candidata de Cs assegura que les declaracions del president republicà “confirmen” que el seu veritable candidat és Pedro Sánchez

La candidata de Cs Inés Arrimadas ha retret al president i candidat d’ERC al Congrés, Oriol Junqueras, que vulgui posar traves a la configuració d’un govern “d’extrema dreta” - en paraules del mateix Junqueras durant la roda de premsa a l’ACN -, quan a Catalunya, apunta Arrimadas, els republicans “ja van fer president Torra”.

Segons la líder de la formació taronja, el president català és “racista i supremacista” i la “màxima expressió” de la dreta a nivell espanyol. “No sé de quina dreta parla ara Junqueras”, ha etzibat. De fet, al seu entendre, les declaracions de Junqueras des de la presó de Soto del Real “confirmen” que el veritable candidat d’ERC a les eleccions generals “és Pedro Sánchez i no Junqueras”.

Així doncs, Inés Arrimadas ha assegurat que les declaracions d’Oriol Junqueras no tenen sentit, quan al Govern de la Generalitat ERC va de la mà d’una persona que ha estat “condemnat políticament a Europa” per les seves idees. És per això, interpreta Arrimadas, que ERC aposta perquè Pedro Sánchez continuï a Moncloa.

“Si ells volen que sigui president d’Espanya, està clar que no ha de ser-ho perquè seria el malson de milions d’espanyols”, afegeix Arrimadas. La líder de Cs ha criticat també Pedro Sánchez per la polèmica dels debats televisats de la pròxima setmana i assegura que tot i acceptar els dos que s’han proposat ha estat protagonista d’una “vergonya”.

Celestino Corbacho i la “casa gran dels constitucionalisme”

Arrimadas ha fet aquestes declaracions durant una passejada a la rambla del barri del Poblenou de Barcelona, acompanyada per l’exalcalde de l’Hospitalet, l’exsocialista Celestino Corbacho, que ara ocupa el tercer lloc de la llista de Manuel Valls a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona.

La candidata de Cs assegura que Corbacho és una de les persones que ha “reforçat” la candidatura de Valls perquè Barcelona “torni a brillar” i no estigui en mans del “separatisme i populisme de Colau”. Ciutadans, defensa Arrimadas, demostra amb aquest fitxatge que és capaç d’aglutinar “talent” de fora del partit.

“Ciutadans és la casa gran dels constitucionalisme. Hem d’anar més enllà de les sigles i totes les persones que han lluitat per la unitat hi tenen cabuda”, ha defensat Arrimadas.

La líder taronja retreu al PSOE que hagi “expulsat políticament” els constitucionalistes que han lluitat per “la igualtat de tots els espanyols” i que ara, assegura, està “al servei del nacionalisme”.

D’altra banda, Inés Arrimadas ha evitat també entrar en el cos a cos amb la candidata popular, Cayetana Álvarez de Toledo, quan se li ha preguntat sobre les seves declaracions sobre el consentiment en les relacions sexuals. “No sé que va voler dir, li hauríeu de preguntar a ella”, ha dit Arrimadas.

Davant la insistència dels mitjans de comunicació, la candidata de Cs ha defensat que la posició del partit és clara: “S’ha de protegir les dones i el consentiment s’ha de donar”. Tot i això, ha evitat valorar les declaracions de la líder popular, amb qui Arrimadas ja ha dit que es pera poder pactar després del 28-A per poder fer govern a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur