Política

Casado demana el vot per evitar un govern “en mans” de l’independentisme: “Si Sánchez es queda manen Torra i Puigdemont”

El líder del PP diu que les rodes de premsa de Sànchez i Junqueras des de Soto del Real li fan “vergonya”

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat el vot per al PP per evitar un govern “en mans” de l’independentisme. “Si Sánchez es queda manaran Torra, Puigdemont, Otegi i Iglesias”, ha insistit Casado en un acte multitudinari a Alacant aquest dissabte acompanyat de la candidata del PP a la presidència de la Generalitat valenciana, Isabel Bonig, que també concorre el mateix 28-A a les eleccions valencianes.

“No acceptarem la il·legalitat”, ha dit el líder del PP, que ha criticat la candidata del PSC, Meritxell Batet, per haver dit que voler imposar la Constitució no condueix a cap solució. “La llei no s’imposa, la llei es compleix”, ha dit el president del PP, que s’ha compromès a fer-la complir i ha dit aplicarà el 155 si alguna autonomia no respecta la legalitat. “Guanyarem les eleccions per la dignitat de la nació espanyola”, ha afirmat.

Casado ha tornat a fer referència a les rodes de premsa dels candidats Jordi Sànchez (JxCat) i Oriol Junqueras (ERC) des de la presó de Soto del Real: “Em fa vergonya”, ha dit.

Segons Casado és una “vergonya” que hi hagi candidats a la presó que puguin fer rodes de premsa des del centre penitenciari. En un acte divendres a Alfaro (La Rioja), el líder del PP va dir que “per sort” a la compareixença de Sànchez hi havia la bandera espanyola i el retrat del rei Felip VI al darrere.

Casado ha insistit que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha negat el que li demanen els independentistes, és a dir, segons Casado, els indults i el referèndum a canvi d’escons en suport als socialistes.

“Això és el que hem d’evitar”, ha dit Casado, que ha tornat a carregar contra les reunions entre Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha assegurat que l’única alternativa és el PP. Casado també ha fet referència a l’ensenyament i ha dit que al País Valencià, “l’esquerra pancatalanista” vol imposar el valencià com a “barrera entre espanyols”.

“Treguin les mans de l’educació dels nostres fills”, ha demanat, i ha dit que el català, el valencià i el mallorquí són llengües diferents. També ha recordat que vol fer una llei de llengües perquè les cooficials no siguin requisit sinó mèrit per ser funcionari.

“Llums vermells” a l’economia

Casado ha avisat que hi ha “llums vermells” a l’economia i ha dit que un govern d’esquerres és un “perill”. El líder del PP ha citat l’exprimera ministra britànica conservadora Margaret Tatcher, ha dit que li agrada molt, i l’ha parafrasejat: “El socialisme s’acaba quan s’acaben els diners del contribuent”.

“Si Sánchez es queda, torna la crisi”, ha assegurat. El president del PP ha promès que si governa, els contribuents tindran 705 euros anuals més a la butxaca i eliminarà impostos com el de successions.

També ha assegurat que garantirà les pensions amb l’augment del nombre de contribuents i augmentar-la a les dones que han tingut fills. Una altra mesura que vol garantir és que es mantingui la reforma laboral i ha dit que vol anar encara més enllà amb una “revolució laboral”.

Segons Casado, implantarà el model de la ’motxilla austríaca’, un compte corrent al qual l’empresa aporta una part del sou del treballador i que després pot recuperar si és acomiadat, és traslladat a una altra ciutat o com a complement de la pensió. També és una proposta de Cs.

Sánchez, “en mode avió”

Aquest dissabte també han fet mítings a Alacant el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la candidata de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas.

La líder de Cs a Catalunya pren el lloc del president de Cs, Albert Rivera, als actes electorals d’aquest cap de setmana davant la cancel·lació de la participació de Rivera, que no té programats actes electorals -però sí alguna entrevista- fins que passin els debats de candidats de dilluns i dimarts.

En canvi, Casado tornarà a estar a un míting aquesta tarda a Almansa (Albacete) i també està previst que en faci diumenge.

El líder del PP ha acusat el president del govern espanyol d’haver estat en “mode avió” durant els 10 mesos de legislatura. “M’imagino que haurà vingut a Alacant en el seu Falcon”, ha dit Casado, que ha afirmat que el candidat socialista ha llogat un avió privat que ara “paguen tots els socialistes amb la seva quota” i no tots els espanyols com quan fa servir l’avió presidencial.

Segons Casado, a Sánchez només li interessen els privilegis que suposa ser cap de l’executiu: “Com es descuidi el rei Felip VI, li treu el Palau de la Zarzuela i el de Marivent”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona