Política

Facebook elimina 17 pàgines espanyoles d’extrema dreta amb 1,4 milions de seguidors

Els comptes falsos i duplicats difonien contingut xenòfob, homòfob i islamòfob

El tancament dels perfils s’ha fet arran d’una campanya de l’organització Avaaz

Facebook ha eliminat aquest dimarts 17 pàgines d’extrema dreta dedicades a difondre contingut xenòfob, homòfob i islamòfob, amb 1,4 milions de seguidors, en plena campanya electoral de les generals del 28 d’abril, segons ha informat l’organització civil Avaaz .

La xarxa social ha portat a terme aquesta acció a partir d’ una investigació d’Avaaz en què s’assenyalava, especialment, a tres xarxes amb un alt nombre de seguidors i gestionades per diversos perfils duplicats, entre els quals els dels usuaris Javier Grau y Antonio Félix Aguilar.

Aquestes tres xarxes són les d’Unidad Nacional Española, de la que s’han eliminat deu pàgines amb 1.202.561 seguidore; Todos contra Podemos, amb sis pàgines seguides per 114.147 persones; i Lucha por España, que comptava amb 278.010 seguidors.

La companyia de Mark Zuckerberg ha assegurat: “Hem eliminat diversos comptes fals o duplicats que violaven la nostra política d’autenticitat, així com una pàgina per cometre violacions en les nostres normes de canvi de nom”, ha explicat un portaveu de Facebook.

“Com en altres ocasions, eliminem els comptes basant-nos en el seu comportament i no en el contingut que han publicat”, ha assegurat després d’explicar qua algunes pàgines complementàries també van ser desactivades per “estar administrades únicament per comptes falsos”.

A través d’aquestes pàgines s’havien difós dades falses sobre temes de migració, com el nombre d’estrangers que cometen violacions sexuals, i fils sobre una presumpta declaració del govern marroquí sol·licitant beques al govern espanyol a canvi d’actuar contra la immigració il·legal.

També s’usaven per compartir imatges manipulades del candidat d’Unides Podem a la presidència del govern espanyol, Pablo Iglesias, fent la salutació nazi, així com notícies falses sobre el tancament d’un centre oncològic infantil per part de “separatistes catalans” per finançar la gestió d’ambaixades.

En conjunt, les tres xarxes citades comptaven amb 1.694.718 seguidors, però Facebook ha pres represàlies directament contra els comptes falsos i duplicats que gestionaven les pàgines, que tenien un abast de 1.439.407 seguidors.

“Un grup d’extremistes utilitzant comptes falsos i duplicats per crear xarxes senceres de fals suport a la seva campanya, va ser així com molts votants als EUA van ser enganyats i això mateix estava passant ara a Espanya”, ha explicat el director de la campanya a Avaaz, Christoph Scott.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid