Política

Colau exigeix a ERC que deixin de “governar amb la dreta” o es tregui “esquerra republicana del nom”

L’alcaldessa de Barcelona acusa el govern d’estar “paralitzat” i qualifica al PSOE de “jonc” perquè “s’inclina segons cap a on bufi el vent”

L’acte central de campanya d’En Comú Podem, marcat per les absències

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra ERC durant l’acte central de campanya d’En Comú Podem de les eleccions del 28-A i els ha retret que es diguin “esquerra republicana” si després pacten “amb la dreta corrupta de CiU”.

En un míting a Barcelona davant unes 1.500 persones (segons l’organització), Colau ha acusat els republicans de “pactar reiteradament amb la dreta del 3%” però després no donar suport a l’Ajuntament de Barcelona o no tirar endavant els pressupostos “més socials de la història” del Congrés.

“Que deixin d’una punyetera vegada de governar amb la dreta o es treguin Esquerra Republicana del nom perquè fereixen la memòria dels milers de lluitadors que ho van donar tot per conquerir es drets fonamentals avui amenaçats”, ha reclamat Colau.

Colau ha lamentat que ERC hagi aprovat retallades, donat concerts i diners a l’escola privada religiosa i no hagi perseguit el frau fiscal.

L’alcaldessa ha reivindicat la defensa de la seva formació dels drets civils i de la llibertat dels presos i s’ha preguntat per què ERC no fa el mateix amb els drets socials. “Hi ha drets de primera i de segona? La precarietat laboral i les retallades no importen?”, ha preguntat. “Tot importa, i encara més qui pitjor ho passa”, ha dit.

També ha retret a ERC que no facilités el govern municipal “més republicà i popular dels darrers quaranta anys” encara que ara aposti per “un diàleg sense condicions i per la paciència”. “No ho haurien pogut fer abans, havíem de fer perdre mesos a vides en joc?”, ha criticat.

La dirigent dels comuns ha retret a l’executiu de la Generalitat que no estigui governant. “Demanen més competències però no exerceixen les que tenen”, ha lamentat. Segons ella, el govern deu diners a ajuntaments del país per destinar a escoles bressol, habitatge i altres àmbits.

La candidata a l’alcaldia a les properes eleccions municipals ha dirigit les crítiques, també, al PSOE, a qui ha batejat com a “jonc” perquè s’inclina segons on bufi el vent, a la dreta o a l’esquerra. En aquest sentit, ha advertit que estan emetent “senyals” per pactar amb Ciutadans. Colau ha assegurat que els comuns són els únics que poden fer que “el jonc viri cap a l’esquerra amb polítiques valentes”.

Absències

A l’acte central de campanya hi ha hagut la baixa destacada del candidat per Barcelona als comicis del 28-A, Jaume Asens, que no hi ha assistit perquè, segons fonts del partit, estava preparant el debat entre candidats de TV3. Tampoc hi ha participat el líder d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, com estava previst per raons d’agenda.

El míting, on ha participat el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha estat el primer amb un dirigent del partit.

El secretari d’organització de la formació, Pablo Echenique, va ser diumenge passat a Barberà del Vallès, tot i que es tractava d’un acte amb militància de Podem. Un altre dels fundadors de la formació, Juan Carlos Monedero, va participar dissabte a un acte a Tarragona el dissabte, encara que Monedero no forma part de la llista electoral i des del 2015 que no ostenta un càrrec orgànic dins la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA