Política

Diferències irreconciliables entre els blocs constitucionalista i independentista al debat de TV3

El debat electoral a TV3 ha començat amb les representants de PP i Cs, Cayetana Álvarez de Toledo i Inés Arrimadas, han començat la seva intervenció fent una dura crítica a TV3 i els seus professionals als quals han acusat de no ser parcials i de ser una de les raons de la ruptura de la societat catalana. Ambdues han atacat Vicent Sanchis, director de TV3, a qui han acusat de ser una “anomalia”. Fins i tot Arrimadas ha portat Sanchis una carta de dimissió. Per la seva banda, els representants d’ERC, Gabriel Rufian, i de JxCat, Laura Borràs, han fet una defensa de la televisió pública catalana.

Davant l’atac coordinat de les representants del PP i de Cs, Batet s’ha defensat dient que el 28-A “ens juguem l’autogovern o la suspensió de l’autonomia i l’aplicació del 155” i retreu De Toledo i Arrimadas que les seves propostes només siguin de confrontació. Batet acusa De Toledo dient que quan governa el PP és quan l’independentisme creix i aquesta li pregunta si està disposada a concedir l’indult als “colpistes”. Rufian li ha recordat De Toledo que els presos polítics encara no han estat sentenciats i que el seu discurs ja dóna per fet una sentència acusatòria.

També Asens ha atacat De Toledo que no ha deixat de parlar de racisme i xenofòbia i li ha retret que el seu partit es manifesti acompanyat de racistes en referència a Vox. Asens però ha vist com Rufian li ha retret que el seu grup només defensi Catalunya en campanya i no ho faci al Congrés.

Un dels aspectes que ha aconseguit la unanimitat dels representants respecte de les candidates del PP i Cs és que el seu programa respecte de Catalunya està buit de contingut i s’han preguntat si això vol dir que l’unica proposta que tenen és aplicar l’article 155. Potser per això, Batet ha explicat Arrimadas que va guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya però que després ja no ha aportat res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona