Política

JOSEP COLL

CANDIDAT DEL PSC A PALAMÓS

“Palamós ha de tornar a ser líder”

“Aquests darrers quatre anys Palamós no ha liderat i s’ha deixat portar”

“Amb el PSC es va modernitzar realment la població”

Josep Coll va néixer a Palamós el 1970. És cap d’administració d’Emporhotel, empresa vinculada a la Fundació de l’Hospital de Palamós. Aficionat al bàsquet, no renuncia a veure cap partit.

Josep Coll, home calmat, gens estrident, afronta el repte de liderar el PSC a Palamós. Coll és conscient dels dotze anys de govern socialista al municipi i el llegat que aquest ha deixat, el qual defensa. Amb l’experiència d’haver estat regidor i amb el compromís d’impulsar la població, Coll pren el relleu a Maria Teresa Ferrés, alcaldessa fins al 2015, sense renunciar al seu treball, però amb la voluntat de liderar un equip nou amb idees noves.

Quines són les propostes que vostè destacaria del seu programa?
Com a eixos de treball tenim tres inversions: un pla de millora integral del barri del Tennis, on hi havia l’antic club, un espai que permet equipaments esportius i, segons preveu el POUM, habitatges socials. Un segon àmbit és el Molí del Vent, un espai amb un gran potencial que pensem que s’ha de dignificar i la població se l’ha de fer seu; el que volem és ajuntar el patrimoni, amb els búnquers de la Guerra Civil Espanyola, i generar espais per poder fer-hi espectacles. Cultura i patrimoni. I el darrer punt seria retocar el passeig del Mar, ja que pensem que la zona on no es va actuar, després de l’acció que va fer el PSC quan governava, caldria actualitzar-la. Evidentment, buscant el consens amb la població, però el que és cert és que el passeig s’ha de posar al dia.
Després d’una etapa, del 2011 al 2015, com a regidor de Seguretat, Via Pública, Mobilitat i Mercats, què el porta a fer el pas per liderar la formació socialista?
Després de l’etapa de Maria Teresa Ferrés durant dotze anys a l’alcaldia, va haver-hi un període en què vàrem estar esperant que ella digués si volia continuar en el projecte. Un cop es va tenir clar que ella no tenia intenció de seguir, un grup de persones vàrem pensar en la necessitat de tirar endavant el projecte que ella havia iniciat. Se’m va proposar si volia ser jo i vaig creure oportú dir que sí per la motivació i les ganes de treballar pel poble.
Estem davant un partit, el seu, que va dirigir políticament el poble durant dues dècades. Creu que el projecte del PSC ha estat clau per a Palamós?
Indubtablement. Sempre poso un exemple: Maria Teresa Ferrés va agafar un poble que era analògic i el va portar al món digital. I penso que això ho pot veure tothom; es va passar a la primera línia amb una visió clara de poble i es va treballar en temes que han passat desapercebuts, com ara la transformació i modernització de l’administració municipal. Es va modernitzar realment Palamós, situant-nos en un lloc on encara hi ha molt de recorregut.
Però Ferrés és el passat. El seu projecte és continuista o volen marcar perfil propi?
El que és important és que tots els que hem estat regidors amb ella hem après molt. Seria absurd no fer servir aquest aprenentatge per tirar endavant. Pensem que Ferrés és un model a seguir, però nosaltres evidentment marcarem perfil propi amb la idea de recuperar el rumb que –pensem– s’ha perdut en aquests darrers quatre anys. Però ja ho dic, partint de tot el treball que s’ha fet durant aquests anys de govern del PSC.
Així, vostè sosté que aquest llegat de bona gestió s’ha perdut aquests anys de govern d’ERC-CiU?
Sí. Es van fer moltes coses, algunes dins el model de gestió, que pensem que eren bones, però l’equip de govern actual va optar per fer un seguit de canvis que pel que es veu no han estat positius.
Partint del llegat, de les propostes i fins i tot de les crítiques que ha fet, quins són els principals reptes que ha d’afrontar Palamós els propers anys?
Palamós ha de tornar a ser un poble líder. Hem de tornar a ser el referent que vàrem ser durant el mandat del PSC; un Palamós que es visualitzava per aquelles coses que moltes altres poblacions prenien com a referència, i evidentment, mantenir una dinàmica econòmica que ens permeti liderar grans projectes en l’àmbit de la Costa Brava. Aquests darrers quatre anys Palamós no ha liderat i s’ha deixat portar i pensem que s’ha de tornar a reinventar partint del que té.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA