Política

Puigdemont diu que “no pararem per molt que ens vulguin apartar” en relació al recurs del PP i Cs a la JEC

Borràs diu a PP i Cs que el recurs “més incontestable” és omplir les urnes de vots de la llista de l’expresident

“No pararem per molt que ens vulguin apartar”. És la reacció de Carles Puigdemont al recurs que han presentat PP i Cs a la JEC contra la seva candidatura a l’Eurocambra, en un missatge que ha llegit la número 8 de JxCat al Congrés per Barcelona, Míriam Santamaría.

En l’acte d’aquesta nit a la Llotja de Lleida, Laura Borràs ha respost que el recurs “més incontestable” és omplir les urnes de vots de la llista de l’expresident. Borràs ha anunciat les al·legacions de JxCat al recurs dels partits de Pablo Casado i Albert Rivera, a qui ha acusat de voler “silenciar l’altaveu” que representa Puigdemont a escala internacional.

L’expresident del Govern Artur Mas ha interpel·lat els votants de JxSí del 2015 i els ha animat a votar JxCat perquè és la candidatura “que més s’hi assembla”.

Borràs ha denunciat que PP i Cs “ja no s’amaguin” d’intentar “apartar” Puigdemont, amb el recurs a la JEC per la llista a l’Eurocambra: “És gravíssim”, ha asseverat l’exconsellera, que ha recordat que el candidat de JxCat a Europa és un home “lliure”, i “l’altaveu” del procés al món: “Per això volen la seva veu silenciada”, ha afegit. Borràs ha advertit que cal votar JxCat el 28-A, perquè hi ha qui vol evitar que el 26-M es pugui triar la papereta de Puigdemont. La candidata ha explicat que JxCat presentarà al·legacions al recurs, abans que la JEC resolgui dilluns.

PP i Cs han demanat a la JEC que exclogui Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la candidatura europea de JxCat. Als recursos presentats a l’àrbitre electoral, els dos partits al·leguen que els tres candidats, que viuen a l’estranger des de l’octubre de 2017, no poden ser considerats elegibles perquè tampoc són electors. Als escrits als quals ha tingut accés l’ACN, PP i Cs diuen que resulta “evident” que els tres candidats no resideixen a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia