Política

ROBERT MUNDET

ALCALDABLE DE JUNTS PER CASSÀ DE LA SELVA

“Hem de tornar a ser motor econòmic”

Pensa que la política de lloguers de parcel·les no és la solució definitiva

Arreglar l’entrada al municipi és cabdal

El 2015, cinc vots el van deixar fora de l’alcaldia. Es torna a presentar liderant Junts per Cassà de la Selva.

“No es pot considerar una derrota”, va dir fa quatre anys
Encara ho penso. Encapçalo un equip molt renovat. Gent que no estava involucrada en política fins ara, em dona suport i m’acompanya en la candidatura. Una candidatura amb onze dones i deu homes.
Quin model té per a Cassà?
El lema és Junts fem poble, Junts fem país, que defineix el que volem aconseguir. Cassà econòmicament està en una situació delicada: en els àmbits industrial i comercial està molt tocat. I és on hem de fer un gran impuls i esforç. Cassà sempre havia estat un poble industrial. Tan la indústria com el comerç són el motor econòmic d’un poble i sinó hi ha indústries ni comerços, el poble no funcionarà. Ens hem de tornar a situar com un motor empresarial de les comarques gironines.
El suro té molt pes encara, però?
És un sector molt tocat perquè la competència amb Portugal és ferotge. Aguanten com poden. Des de l’ajuntament és un dels pols que s’hi ha de donar suport. Tan la Generalitat com altres administracions hi haurien de col·laborar com a indústria del país que és.
ERC ha posat en marxa un pla de dinamització comercial i una rehabilitació del nucli antic.
Convenia i hi vam estar d’acord, perquè hi havia uns serveis que s’havien de modernitzar. Si millores l’estètica d’una zona del poble també fas de reclam perquè la gent hi pugui invertir. Què ha passat? Han eliminat tots els aparcaments. Tens un nucli antic acabat d’arreglar en què s’han gastat 800.000 euros, però no hi pots accedir i amb limitacions horàries en determinats dies, cosa que fa que tampoc s’hi pugui accedir. A més, han tingut poca empatia amb veïns i comerciants. Quant a la dinamització comercial, som un poble que estem al mig i a la vora de tot. És molt fàcil anar a Girona o a la costa. Hem de lluitar pel lloguer dels locals comercials, posar facilitats perquè s’obrin nous comerços. Per poder continuar tenint un teixit comercial de proximitat. És contradictori arreglar el centre del poble i després tancar-lo amb limitacions horàries.
Demana solucionar l’aparcament.
És una necessitat evident, no només al centre. La política que ha seguit l’Ajuntament en el tema dels aparcaments és arribar amb convenis amb privats i entitats bancàries i llogar aquests solars. A curt termini pot ser una solució, però quan es venguin aquestes parcel·les, se t’ha acabat l’aparcament. Ara, quan aquestes finques són a preus assequibles, fer la compra i guanyar patrimoni. No és una solució definitiva, llogar parcel·les. Si un ajuntament està sanejat econòmicament i té prou possibilitats per embrancar-se en projectes més ambiciosos, hauria de ser valent per poder solucionar aquest tema. Has de pensar que és patrimoni municipal perquè en el moment que deixa de ser aparcament, pot ser zona verda. S’ha de tenir més perspectiva i en aquest mandat no s’ha tingut.
Ha estat crític amb la compra de Can Frigola.
La casa és un bé d’interès patrimonial i arquitectònic des de l’any 1963. Ha plogut molt perquè qualsevol ajuntament que hi hagi hagut pogués fer alguna cosa. Ara a la família li ha interessat vendre i aquest equip de govern l’ha comprat. Però comprar sense saber què hi vols fer és un error molt gran. Tens altres projectes, com ara Can Trinxeria, on en aquest mandat s’han instal·lat serveis municipals, encara per definir. El preu que se n’ha pagat pot semblar assumible. Però si no ho necessites, no ho compris. Estèticament, la façana és la que s’ha de conservar, però l’interior necessita una remodelació molt important amb la despesa que suposa. Abans destino aquests diners a arreglar la carretera d’entrada perquè esdevingui una gran rambla, un passeig. No té cap atractiu entrar al poble de Cassà. Hi ha cruïlles mal senyalitzades i convé actuar-hi.
Reivindiqueu la política del dia a dia?
Per exemple, els equipaments municipals com la piscina coberta i el pavelló al costat del camp de futbol, van néixer molt coixos, amb moltes mancances. La piscina està col·lapsada. Tots els equipaments complementaris estan col·lapsats; no hi ha espai.
I quant a política d’habitatge?
A Cassà no tenim pisos de lloguer. Quin futur tenim per als nostres joves? Hi ha 500 pisos tancats sobretot d’entitats bancàries. Si hi ha possibilitats s’hauria de començar a comprar pisos. Vam fer un esforç titànic per reduir el deute que teníem i aquest equip de govern ha mantingut la mateixa política continuista de reduir-lo. Són coses que per mi tenen més valor que el fet de disposar d’una gran infraestructura. Hem de donar resposta a les necessitats que té la gent en el dia a dia.
Llicenciat en filologia, és comercial de professió. Va substituir Enric Bagué com a cap de llista de CiU en les eleccions del 2015. Està molt vinculat al teixit associatiu de Cassà de la Selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona