Política

Ripollès i Cerdanya

Al Ripollès, JxCat només guanya en tres municipis, i a Cerdanya, en dos

Només en tres municipis ripollesos (Campelles, Setcases i Vilallonga de Ter) ERC no ha estat la força més votada i s’hi ha imposat JxCat (CDC). En el cas de la capital, els republicans han superat els seus principals rivals per 500 vots i han arribat al 32% del total. Molt significativa ha estat en aquesta ciutat la crescuda del PSC, que amb el 18,8 % ha superat els Comuns com a tercera opció preferida. Cs, de la seva banda, s’enfila al 6,9% i Vox irromp tímidament, amb el 2 %.

Quant a la comarca en general, ERC no ha baixat del27,5 % dels vots (el pitjor resultat, recollit a Setcases) i en un municipi, Vallfogona, el domini ha estat aclaparador: el 55,1%. La candidatura de Puigdemont, de la seva banda, s’ha mogut entre el 21% obtingut a Camprodon i el 42,9 % de Campelles. A Ribes de Freser, feu de CDC, els republicans hi han assolit una victòria significativa sobre JxCat. El suport a Cs no ha passat de l’esmentat 6,9 % de Ripoll i Vox ha tingut una resposta molt discreta arreu de la comarca.

El PSC, segon a Puigcerdà

En l’apartat d’anècdotes caldrà anotar l’empat a 79 vots d’ERC i JxCat a Bolvir. A la Cerdanya, però, el domini dels republicans ha estat general i JxCat tan sols ha pogut imposar-se a Meranges i a Ger. A Puigcerdà, ERC ha obtingut prop de 500 vots més que la candidatura de Puigdemont, la qual ha estat superada pel PSC, que ha passat de rebre el 13,5% dels vots a tenir-ne el 18,6%. Cs, de la seva banda, ha tingut millors resultats que els Comuns (12,7 % i 9,7 %, respectivament). Vox ha rebut un suport testimonial a tota la comarca, amb l’excepció de Guils, on l’ha votat el 6,5% del cens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona