Política

Selva

ERC fa el cim, el PSC creix amb força, JXCat resisteix a l’interior i Cs, al litoral

Respecte als resultats del 2016, la gran novetat a la Selva va ser l’increment de la participació, que va fer que els tres partits amb representació creixessin en vots, a més de Cs en els municipis més propers al litoral. Amb més veïns mobilitzats i a costa de la davallada de la bossa de sufragis que aleshores havia assolit Podem –En Comú Podem passa del 21,6% el 2016 com a primera força al quart lloc, amb el 12,4% i el 40% menys de vots.

Entre els vots perduts pels Comuns, n’hi va haver que van anar a ERC, que es va imposar a la comarca amb el 26,2%, amb el 50% més de sufragis, i va ser segona força a Blanes i Lloret, a més de la primera a Tossa, a la capital comarcal, Santa Coloma, i a la majoria de municipis interiors, com ara Arbúcies, Hostalric, Sant Hilari, Sils, Caldes i Maçanet.

Però al marge de la victòria absoluta dels republicans, la força que va recuperar més terreny va ser el PSC, que va fer créixer del 70% pel que fa al total de sufragis i va aconseguir ser la més votada en les dues viles amb més electors, Lloret i Blanes, i va créixer amb força a Caldes i Vidreres. I JxCat va mantenir el tercer lloc entre les llistes més votades, en què tot i perdre una mica més de mig punt percentual, va assolir el 20% més dels vots de tres anys enrere. La llista del president Puigdemont es va imposar en diversos municipis petits de l’interior. De manera incontestable a casa, a Amer, amb el 48,2% dels vots (27,1% per a ERC), més del 42% a la Cellera i Brunyola, i percentatges més discrets a Anglès, Vilobí i Riudellots. Finalment, Cs va ser la cinquena força, passant del 8,8 al 10,3% i amb el millor resultat –15%– a Lloret, i el PP va caure amb contundència del 10,8 al 3,3% de mitjana. VOX va quedar en un 3,2 global, i només va passar del 4% en municipis com ara Maçanet i Lloret. I el Front Republicà, amb un 3,08% total, només va destacar en alguna població, com ara Osor, on va ser tercera força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona