Política

PERE LLUÍS GARCIA

ALCALDABLE DE JUNTS PER BESCANÓ

“Volem construir pisos per a joves; és un dèficit”

Pere Lluís Garcia aspira a revalidar l’alcaldia per continuar el projecte iniciat el 2015. Destaca de la llista de Junts per Bescanó la renovació amb gent jove i amb dones en els càrrecs principals

El 2015, quan es va presentar com a alcaldable, va dir que continuaria la feina de Xavier Soy del 1987; un projecte per governar el municipi a vuit anys de vista.

Quin balanç fa dels quatre anys?
Molt positiu. Hem pogut complir gran part del nostre programa electoral, tot i les complicacions de finançament que hi ha hagut per part de les administracions amb els diferents processos electorals. També amb els anys de crisi econòmica, sobretot el 2015 i el 2016. Hem fet una inversió molt gran que ha estat la remodelació de la piscina municipal. Però sobretot destacaria els resultats pressupostaris positius i la reducció de l’endeutament municipal del 54% al 31%.
Quin és el projecte de Junts per Bescanó per al municipi?
Les accions més importants són, en primer lloc, la construcció de pisos per joves; és un dels dèficits que tenim al municipi, on hi ha una manca d’habitatge per a aquesta franja d’edat, per a nois que es vulguin emancipar. Ja disposem dels terrenys per poder fer-hi habitatge protegit. Millorar la seguretat amb l’ampliació de la instal·lació de càmeres lectores de matrícules. Ja n’hi ha a les urbanitzacions de Montfullà i Mas Llunès i el que farem és ampliar-les també als altres accessos del municipi i dels seus pobles. I iniciarem els tràmits per construir un nou pavelló. L’actual ens ha quedat petit. Començarem el procés per adquirir els terrenys que hi ha al costat de l’actual pavelló. És una inversió molt gran i necessitarem ajudes de la Generalitat, que hauria d’obrir l’aixeta. Un cop finalitzats els tràmits administratius i assolit el finançament d’una part de l’obra, la construcció de la passarel·la definitiva per a vianants entre Bescanó i Sant Gregori. I finalitzar el procés iniciat de modificació de tot l’enllumenat públic del municipi per il·luminació de tecnologia led.
Noms nous a la candidatura d’ara respecte a la del 2015?
Destaca la renovació amb gent jove i amb molta presència de dones. En els llocs principals hi haurà més dones que homes.
Volia potenciar les figures dels consells de poble. S’ha fet?
El 2015 teníem clar que havíem de millorar la transparència i hi hem treballat molt. Per altra banda, quant a la participació, fem reunions amb els representants dels pobles per conèixer les seves inquietuds.I el 2020 volem posar en marxa els pressupostos participatius.
I les obres de la Pilastra?
Em diuen que s’acabaran a finals de maig. El problema principal ha estat el retard. Ens van dir un any i en fa dos arran de diversos imprevistos tècnics. El gran encert va ser tancar el trànsit a la nit perquè poguessin treballar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona