Política

JOSÉ LUÍS VILLA

Alcaldable de Ciutadans a Castell-Platja d'Aro

“El més urgent és abaixar els impostos”

Defensa que cal aconseguir un turisme “de qualitat i durant tot l’any”

Aposta per beneficis per a qui viu tot l’any al poble

Actual regidor de Ciutadans a Castell-Platja d’Aro, Villa és militant de la formació des del 2012. Comercial autònom, té clar que no vol dedicar-se a la política més enllà de l’àmbit municipal.

José Luis Villa era l’únic regidor que tenia en aquest mandat el partit taronja a Castell-Platja d’Aro. Ara torna a presentar-se amb un equip renovat i amb molts independents.

Quin balanç fa de la gestió de l’actual equip de govern?
Jo no em posaré mai amb el que ha fet o ha deixat de fer l’equip de govern, tot i que puc dir que el PSC portava al seu programa la baixada d’impostos i no ho ha complert. Només van abaixar-los el primer any i, llavors, vaig votar a favor dels pressupostos, però després ja no ho van fer més. Tampoc m’agrada que coses que hem proposat o dit nosaltres l’equip de govern les hagi fet sense ni mencionar-nos. Pel que fa a la resta, considerem que no està malament però que es pot fer més.
Quin objectiu electoral es marca?
Com a mínim mantenir-nos. Veient que es presenten vuit partits no sé com sortiran les coses. Massa partits per a un municipi amb menys d’11.000 habitants. Jo espero com a mínim doblar-ho, però un ja seria un èxit perquè hi ha molts partits.
Quines accions portaria a terme respecte al model turístic?
La proposta que estem preparant és mirar com fer-ho no tant perquè vingui més turisme com perquè el que vingui sigui de gran qualitat i nombrós durant tot l’any o, com a mínim, durant nou mesos. Hem d’aconseguir que Platja d’Aro torni a estar al lloc que es mereix, que és el número 1 del rànquing a la Costa Brava.
Això implica posar fi al turisme de borratxera?
No, no. Jo crec que el terme borratxera és molt exagerat. Quan jo vaig arribar a Platja d’Aro fa 25 anys hi havia un turisme, fins i tot a l’hivern, que estava molt bé. Et venien els pescadors els diumenges al Pacha i hi havia borratxeres, però no hi havia baralles. Teníem vuit o nou discoteques! Crec que hauríem de tornar a potenciar el turisme. Hem de tenir en compte que molta gent ve pels bars i els pubs però que depenent de la gent que vingui el tipus de festa serà un o un altre.
Com valora la primera experiència de pressupostos participatius fets al municipi?
Els valoro bé. Nosaltres ja els havíem inclòs al programa. Considero, però, que són de mínims. A nosaltres ens agradaria dedicar-hi una partida més gran i poder-los potenciar, de manera que els ciutadans poguessin proposar coses que potser no són de 150.000 euros, sinó de més, però també se’ls ha de fer cas. La gent és la que realment ens ha de definir com ha de ser el municipi.
El seu plantejament no té previst, doncs, una partida fixa?
Jo volia fer alguna cosa en què el president de cada associació, els empresaris, els locals, etc. et donessin una sèrie d’idees sense dependre de si seran 150.000 euros o més o menys. Mirem què podem potenciar al municipi i fem-ho.
Quines són les principals problemàtiques del municipi?
Les principals problemàtiques són els alts impostos i l’alta estacionalitat del turisme, que el tenim, com a molt, 90 dies per any.
I les mesures més urgents?
Estem estudiant com fer-ho perquè hi hagi una baixada d’impostos significativa. És el més important i urgent per al poble. També volem mirar com fer-ho perquè la gent que visqui aquí tot l’any pugui gaudir d’una baixada més gran, ja que és qui fa que funcionin les botigues i, en general, el municipi.
Parlen d’ajudes a l’emprenedoria.
Estem mirant com fer-ho per poder ajudar els nous emprenedors donant-los un cop de mà, sigui amb diners o amb menys impostos. També volem ajudar els petits comerços que obren tot l’any, per aconseguir que s’obrin més locals al municipi. Molts establiments no poden obrir per costos addicionals que tenen i hem de mirar com ajudar-los. Que no es trobin tantes galeries tancades també serà un al·licient a l’hora d’atreure turisme.
Com definiria la seva candidatura?
Som gent amb moltes ganes i que no venim de la política. Tenim molt clar que volem fer un canvi radical respecte a com està l’Ajuntament i tot l’equip anem a l’una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona