Política

Moncloa “no té intenció” d’entregar el dissident veneçolà Leopoldo López, refugiat a l’ambaixada espanyola a Caracas

El govern de Pedro Sánchez confia que les autoritats del país sud-americà “respectin la inviolabilitat” de la seu oficial

Espanya “no té intenció” d’entregar el dissident veneçolà Leopoldo López a les autoritats del país sud-americà, segons han indicat aquest dijous fonts de la Moncloa després que aquest dijous el Tribunal Suprem de Justícia de Caracas hagi emès una ordre de detenció contra ell.

López està refugiat des del dimecres a l’ambaixada espanyola a la capital veneçolana “per voluntat pròpia” amb la seva dona, Lilian Tintori, i la filla de quinze mesos. El dimarts, militars que donen suport al president autoproclamat Juan Guaidó el van alliberar de l’arrest domiciliari al qual el règim de Nicolás Maduro l’havia condemnat durant 14 anys.

Fonts de la Moncloa han explicat que l’ordre de detenció del Suprem era un “moviment judicial esperat” i “confia” que les autoritats veneçolanes “respectin la inviolabilitat” de la residència de l’ambaixador espanyol.

Aquest dijous, un tribunal veneçolà havia ordenat capturar a López perquè considera que va burlar el seu arrest domiciliari el passat dimarts després de donar suport als carrers de Caracas un efímer aixecament militar contra el Govern de Nicolás Maduro. Segons una nota de premsa difosa aquest dijous pel Tribunal Suprem de Justícia (TSJ), a López se li ha revocat la mesura de detenció domiciliària “per violar-la flagrantment”.

El ministre espanyol d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, havia declarat avui a Efe, que López es troba com a “hoste” en la residència de l’ambaixador d’Espanya a Veneçuela després del seu arrest domiciliari i que “no està com a asilat” fins que s’aclareixin “els passos a seguir”. “D’acord amb la legislació espanyola, les demandes d’asil s’han de produir en territori espanyol, per tant el senyor López no està com asilat, està simplement com un hoste de l’ambaixada fins que s’aclareixin quins són els passos a seguir”, va dir Borrell a Amman, on es troba de visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona