Política

RAIMON TRUJILLO

Candidat de Junts per Catalunya a Palamós

“El govern amb ERC ha estat un «win-win»”

Defensa un projecte per promocionar l’eix comercial

Aposta per la creació d’un ‘coworking’ i l’evolució cap a la ciutat intel·ligent

Emprenedor del sector turístic, i militant des dels 14 anys, Raimon Trujillo actualment participa activament al PDeCAT, a la Crida Nacional per la República i al Consell per la República.

La llista que substitueix el PDeCAT en aquestes municipals presenta una gran renovació. De fet, els dos regidors que actualment tenien no repetiran.

Com els afecta la marxa dels dos actuals regidors municipals?
No és una marxa. El que ells fan és donar pas a la regeneració, a gent nova amb idees noves. No podem fer res més que agrair-ho, tenir en compte tot el valor que han aportat i seguir-hi comptant des de darrere.
Quines expectatives electorals es marquen?
Som conscients que partim de dos, però també sabem que actualment el vot està molt fragmentat i que podem, fins i tot, arribar a assolir l’alcaldia. Molta gent ens diu que estan veient que tenim una llista molt experimentada i professional i això els dona molta confiança. Ens estan dient: “Prepareu-vos per governar.” Acceptarem qualsevol resultat però som conscients que la marca JxCat ja puja i que estem fent molt bona feina des del punt de vista comunicatiu.
Com valora l’experiència de govern amb ERC?
La figura d’en Jordi Pallí [actual regidor de CiU] ha anat molt bé per tirar endavant diversos projectes que, si no fos per la seva experiència, haurien quedat bloquejats. Considerem que ha estat un win-win. Ha beneficiat ERC, perquè tenien aquesta figura més política i experimentada, i a nosaltres perquè hem pogut incidir en dues àrees del municipi: cultura i urbanisme.
Veu factible repetir l’experiència?
Dependrà del resultat de les urnes, però un equip de govern que funciona pel que fa a l’entesa entre els membres sempre és positiu. Hem de tenir en compte, però, que nosaltres tenim un programa molt ben delimitat i estructurat, molt professional i, per tant, ha de coincidir amb qui pactem. Tenim com a línies vermelles la llibertat dels presos polítics i col·laborar amb el Parlament en l’àmbit sobiranista quan calgui.
En quin estat creu que es troba Palamós i com s’hauria de canviar?
Palamós està deixat, desfasat. Hi ha un eix comercial molt important que podem promocionar com és el passeig. Quan vam presentar el nostre projecte, la gent va quedar encantada perquè va veure que era un projecte amb una idea clara per part d’un partit. Fins ara tot ha estat molt de parlar però sense un projecte clar. Sabem que potser no es podrà fer en quatre anys, però la inversió anirà acompanyada de la supressió de vehicles a primera línia de mar amb un pàrquing subterrani, la creació d’habitatge social i anar creant el Palamós dels palamosins. No pot ser que la gent se n’hagi d’anar perquè no troba suport municipal.
Com valora el model turístic?
Crec que no n’hi ha. Hem de fer fires que motivin la gent i crear turisme de qualitat, que se senti còmode al poble i pugui venir cada setmana. Per desestacionalitzar plantegem el Christmas Market. Les entitats ja ens van dir que hi volien participar. L’Ajuntament ha defugit massa les funcions de promoció econòmica i és una cosa que ens toca a nosaltres fer.
Quines altres mesures considera necessàries per a Palamós?
La creació d’un coworking i del portal Regidor 18, on s’obri la porta a la participació ciutadana real, i implicar a tothom en els projectes decisius mitjançant concursos d’idees. També calen canvis en el contracte de neteja perquè Palamós està brut, i evolucionar cap a la ciutat intel·ligent (smart city).
Què creu que caldria fer en matèria de seguretat ciutadana?
És imprescindible la instal·lació de càmeres. Convé ampliar la plantilla de la policia, organitzar-la bé i fer que sigui una policia assistencial perquè la gent que viu a Palamós se senti més segura i s’evitin robatoris.
Què diria a tota aquella gent que no ha entès la decisió d’edificar a la pineda d’en Gori?
El tema de la pineda s’hauria d’haver gestionat diferent, explicant bé que això es va aprovar fa anys, no ara. A mi no m’agrada veure-ho edificat. Considero que s’hauria d’haver fet una consulta, però era complicat perquè era un dret adquirit des de feia temps. És una llàstima que no s’hagi pogut evitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA