Política

SALVADOR BALLIU

CANDIDATS DE JUNTS PER CALDES

“Hem arreglat mancances històriques”

“En medi ambient preveiem uns canvis importants, canviar tota la il·luminació de Caldes i en escombraries, el porta a porta”

L’empresari Salvador Balliu va començar en política fa 25 anys i ha estat els darrers vuit anys alcalde, aquest darrer mandat, amb majoria absoluta.
Quin balanç fa d’aquest mandat que ara s’acaba?
És molt positiu perquè hem arreglat mancances que hi havia històriques a Caldes. Per exemple, l’escola Benaula, que s’ha fet; l’avinguda de la carretera Llagostera, que era una obra complicada, on hem canviat tots els serveis i ampliat voreres i que fins i tot tenim la previsió de continuar; igual com les millores de les urbanitzacions, amb clavegueram i amb l’aigua... Coses que no es veuen però que són molt importants.
Els eixos principals del programa?
Aquest mandat farem el gran canvi de Caldes, la connectivitat amb les urbanitzacions perquè la gent pugui venir caminant: ara els cotxes i els vianants passen per allà mateix; i el que treballem és anar connectant aquestes urbanitzacions amb un camí com un carril bici que la gent pugui passar, després tenim projectada una escola de música que ja la tenim aprovada i ara només s’ha d’executar, l’institut que ja tenim aprovat el permís d’obres de l’Ajuntament per tirar endavant, i un altre dels eixos principals és un centre cultural on hi ha d’anar una biblioteca, despatxos per a les entitats del poble, també la ràdio municipal, i també l’arxiu municipal. En medi ambient preveiem uns canvis importants, ja ens han donat la subvenció per canviar tota la il·luminació de Caldes amb leds i també el canvi de gestió de les escombraries, que tirem cap al porta a porta, perquè no acaben de funcionar les escombraries. I sobretot la convivència ciutadana, que de vegades aboquen de tot als contenidors. Quant a habitatge social i protegit, pensem a comprar habitatges i fer polítiques d’habitatge per al jovent tant de lloguer com de compra i després l’execució de la rotonda, és una cessió que ha fet el Vichy i eliminaríem tots els semàfors que hi ha a l’entrada del poble i que distribuirà tot el tràfic d’entrada. Quant a seguretat, destinem 40.000 euros a càmeres i incrementarem la policia i pel que fa a festes, potenciarem encara més aquestes festes populars que estan tan arrelades a Caldes com la Malavella, la de l’Aigua, que estan creixent molt i molt. I també, com una de les novetats, és que tenim pensat una regidoria d’igualtat.
Pel que fa al tema turístic, s’havia dit que es volia potenciar més la imatge de vila termal.
Potenciar el turisme també vol dir tenir una entrada del poble ben arreglada, nosaltres ja treballem per potenciar el turisme, però hi ha una part que ho ha de fer també: la privada. És important que la gent se senti bé quan ve. En tema de l’aigua, fa anys que estem defensant l’aigua i hem tingut diversos plets amb les empreses embotelladores per defensar el que és públic, i ens estem entenent. Un exemple ben clar és aquest pou del qual defensem l’extracció d’aigua termal com un bé públic. A les empreses embotelladores no els agrada gaire perquè tenen la sensació que tota l’aigua és d’elles i nosaltres diem que no i crec que ben aviat hi haurà una entesa sobre l’aigua termal, que és un benefici i una riquesa del nostre poble.
L’oposició critica que les urbanitzacions no s’han acabat de recepcionar i que hi falta invertir-hi.
Crec que parlen des de la desconeixença. Nosaltres en aquests moments, tenim recepcionat, estem fent obres a Can Carbonell I i II, a Can Solà I i II, a Aigües Bones estem fent la urbanització tota sencera. Sí que es veritat que tenim Malavella Parc, que hi hem fet una inversió de manteniment molt grossa que està endarrerida, que no tenim recepcionada i que falta posar-la doncs a punt. La llei ho diu ben clar: fins que no hi tens una sèrie de serveis, l’Ajuntament no pot recepcionar i estem així. Tot i així, hem fet moltes coses que no ens tocarien i les fem: franges perimetrals, la llum de l’enllumenat públic... En el cas d’Aigües Bones, per exemple, hem de gastar 400.000 euros en tot el clavegueram perquè està mal fet i hi ha cases que s’inunden... L’Ajuntament va fent però no és un ajuntament milionari sinó tot el contrari, mirem molt l’euro i tenim un terme municipal grandiós, amb set nuclis que són les urbanitzacions més el nucli urbà. Hi ha un nivell de manteniment superior als altres municipis. Fem tot el que podem i crec que som un model de poble.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mor Joan Badia, filòleg i exalcalde de Callús (Bages)

callús

Manifestació de CDR per reclamar l’amnistia i llibertat dels presos polítics

barcelona

Aragonès apressa JxCat a tancar un acord: “Hem de fer el pas definitiu”

barcelona

Òmnium pressiona per un “front comú” de l’independentisme per “no malbaratar” el resultat del 14-F

barcelona

L’Ajuntament de Sabadell no demanarà que Bustos compleixi la pena de presó

Sabadell

Lula recupera els drets i està disposat a disputar la presidència a Bolsonaro

buenos aires

L’epidèmia dels tirotejos als Estats Units no s’atura

Washington

Màniga ample de la JEC amb els feixistes de Blanquerna

barcelona

Cuixart insta a la unitat per prioritzar la crisi social

barcelona