Política

MIQUEL BELL-LLOCH

CANDIDAT D'ERC A L'AJUNTAMENT DE CALONGE I SANT ANTONI

“S’ha fet molta feina pensant en l’aparador”

“Volem recuperar el poble que teníem apostant per les entitats i que rebin el suport de l’Ajuntament, que ara no tenen”

Miquel Bell-lloch va néixer a Sant Antoni el 1978 i regenta, juntament amb la seva dona, un restaurant. Bell-lloch, que és regidor d’ERC, afirma que vol potenciar el municipi.

Miquel Bell-lloch es presenta com a cap de llista d’ERC a Calonge i Sant Antoni amb la voluntat, segons diu, de proposar idees noves i d’obrir l’Ajuntament a la ciutadania. Critica l’actual equip de govern per haver apostat per polítiques d’aparador quan, afirma, s’han deixat de banda temes vitals per al municipi com ara la dinamització comercial i les entitats. Bell-lloc diu que vol treballar des de la cultura, com a gran eina transversal.

Quin és el projecte d’ERC?
Volem recuperar el poble que teníem apostant per les entitats i que rebin el suport de l’Ajuntament, que ara no tenen. Un poble on la cultura sigui el motor que ens ajudi a moure tot l’any Calonge i Sant Antoni. Cal fer-ho des de tots els àmbits, que van des del vi, les entitats o l’esport, tot d’una manera transversal. Per a nosaltres, com dic, les entitats són clau i també són cultura.
L’actual equip de govern no ha estat per les entitats?
No. Si es parla amb qualsevol membre de les entitats, coincideixen que el problema és l’Ajuntament. Entenc que des de l’administració s’han de seguir unes normes, unes ordenances. Això ho entenc i és lògic. El que sí que s’ha de fer, i ara no es fa, és facilitar al màxim a les entitats la seva relació amb l’Ajuntament.
Posi’m un exemple.
Hi ha entitats formades per membres que tenen una certa edat i els calen les coses fàcils. El que no es pot fer és dir-los que es busquin un gestor per fer segons quins tràmits, quan amb prou feines en tenen per pagar, en el cas d’una coral, el director. El que s’ha de fer és, un cop detectat aquest problema, buscar la manera d’ajudar aquestes entitats. Ara hi ha un tècnic, però entenc que necessita ajuda. A més, a moltes entitats que volen organitzar activitats se’ls diu que no hi ha espais. Què vol dir que no hi ha espais? Justament el que tenim en aquest municipi són espais! Tenim dos pavellons, un palau firal, el castell de Calonge, en el qual hem invertit molts diners quan no és nostre, és de la Generalitat.
Com definiria la gestió de l’actual equip de govern?
Jo no dic que les coses s’hagin fet malament. Els programes i prioritats de cada partit polític ja deixen clar que cap d’ells vol fer res que no beneficiï el municipi. Però penso que s’han centrat en coses que des del meu punt de vista no eren prioritàries i no s’ha apostat per altres que realment ho eren. Un pot tenir un municipi preciós, molt bonic, i em sap greu ser taxatiu, però s’ha treballat massa pensant en l’aparador, pensant en l’estiu. Pensem que, per exemple, la temporada turística és cada vegada més curta. I no és una cantarella repetitiva, és una realitat. Hi ha gent que ens visita tot l’any. Però cal que els oferim atractius més enllà de les platges. No n’hi ha prou amb incentius fiscals. De què li serveixen a un comerciant o a un restaurador del nostre municipi els incentius fiscals si no hi ha gent als carrers? Haurà de tancar.
Què proposa?
Fer un gir de 180 graus. Mirant a les Gavarres, al vi de pagès, al castell de Calonge, a la cultura. Tenim un potencial que s’està deixant de banda i pensem que no és gaire difícil. Amb Colònico, Remença XXI, l’Ateneu, els atractius de les Gavarres i les platges, els jaciments arqueològics, com ara el Collet. Tot això s’ha de lligar bé i ho volem fer.
Però calen recursos?
Els tenim. No n’hi ha prou de fer bandera que tenim superàvit. Cal que es reinverteixi a fons perdut. Jo no puc demanar a la gent que obri els seus establiments si no passa ningú per davant de la seva porta. Cal que vagi acompanyat d’una bona promoció. Cal que l’Ajuntament posi diners a fons perdut.
Com valora que els crítics de la seva candidatura hagin presentat llista?
S’ha donat un problema de programes. Uns volem fer coses noves, obrir l’Ajuntament i altres ho veien diferent. Doncs endavant. Jo trobo positiu que cadascú defensi els seus projectes tal com els veu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona