Política

Jordi Urgell

Cap de llista de Blanes En Comú Podem

“Hem fet un equip potent, sortim a guanyar”

Posa el focus en el desenvolupament de la zona turística

Si governessin, donarien preferència a la prefectura de policia

Jordi Urgell Martínez (Blanes, 1979) és psicopedagog i educador social. Ha treballat en diversos CRAE, però des de fa molts anys la seva feina s’ha centrat en les unitats d’escolarització compartida (UEC). Actualment treballa en la de Lloret. Militant de Podem Blanes i En Comú Blanes, el 2015 va encapçalar la llista de Batega Blanes, grup de l’oposició del qual és portaveu.

Dues formacions que s’havien presentat per separat, ICV-EUiA i Batega per Blanes, aquest cop han sumat forces i han confeccionat una candidatura conjunta, Blanes en Comú Podem. S’havia anunciat que la cap de llista seria Dolors Rubio, però hi va renunciar. Després va transcendir que havia falsejat el currículum. Definitivament, l’alcaldable és Jordi Urgell, que el 2015 va ser-ho de Batega per Blanes.

Ha estat complicat, bastir aquesta candidatura?
No, la candidatura ha vingut mol fluida degut al treball conjunt que hem fet en aquest mandat Batega per Blanes i ICV-EUiA.
La controvèrsia generada per la renúncia de la que havia de ser l’alcaldable, Dolors Rubio, us ha perjudicat a l’hora de formar la llista? No temeu que tingui incidència en l’electorat?
Entenem que no. Des que vam començar a treballar en aquesta candidatura hem dit que el projecte tenia dos caps visibles, que érem la Dolors i jo. Quan es va donar la situació de la Dolors, vam interpretar que el més natural era que el relleu l’agafés jo, que el 2015 ja havia estat l’alcaldable de Batega Blanes. L’equip ja estava fet i a ple rendiment. Si tindrà efectes electorals? No, la Dolors ja no està dins de la candidatura, hem aclarit responsabilitats, d’igual manera que ho exigim als altres partits.
Els fa por que els resultats discrets dels Comuns en les eleccions estatals es reprodueixin en les municipals, i, en concret, a Blanes?
Creiem que a les municipals es vota en clau diferent, sempre ho hem dit. Entenem que a les eleccions generals hi va haver un vot d’útil de gent que va decidir votar el PSC. Creiem que és diferent votar en Pedro Sánchez a Espanya que votar Mario Ros a Blanes, amb tot el que ha anat succeint en els darrers anys i, en concret, durant el temps que ell ha estat alcalde. I d’altra banda, pensem que el vot d’ERC es dividirà perquè la CUP sí que participarà en les municipals. I tant de bo hi hagi la mateixa participació, tot i que dubto que passi. D’altra banda, a les municipals es vota molt la persona. Entenem que en aquest cas, en ser jo una persona nascuda a Blanes, implicada en diferents associacions, que ve del món esportiu, que ha treballat en el món del lleure... la gent pot tenir una inclinació cap a la nostra llista. És una candidatura molt competitiva, molt plantejada per poder gestionar totes les activitats del municipi.
Ara mateix, quins són els reptes que té Blanes i quines són les seves propostes al respecte?
Nosaltres desglossem el programa en quatre grans blocs. En infraestructures, la principal proposta és la prefectura de policia. El nostre compromís és que, en cas de guanyar, serà de les primeres coses que mirarem de tirar endavant. Una altra és la piscina municipal i fer una inversió gran a la zona turística perquè fa anys que no s’hi inverteix. Quant a la part social, que nosaltres considerem molt important, volem dotar els serveis amb prou recursos i infraestructura per poder cobrir totes les necessitats del municipi, que per desgràcia són moltíssimes. Alhora caldrà fer una inversió important en habitatges d’emergència social. Sobre això, plantegem tenir una bossa econòmica per poder ajudar en el lloguer social, ja que no podem comprar pisos però si que podem ajudar per pagar el lloguer. I, per descomptat, volem reobrir l’oficina d’habitatge. Pel que fa a l’àrea de Joventut, volem revitalitzar-la, establir un espai de referència on els joves puguin reunir-se, debatre, fer propostes...
En el pròxim mandat s’hauria de començar a desplegar el nou POUM. Quines seran les prioritats, si vostès governen?
N’hi ha unes quantes. Una serà buscar la fórmula per desenvolupar la zona turística. Hauríem d’aconseguir que vingués gent a invertir a Blanes, creiem que això és molt necessari. D’altra banda, volem que si hi ha construcció d’habitatge nou, es destini el percentatge marcat per la llei a habitatge social.
Parlant de turisme. No es corre el risc de massificació, com ha passat en alguns llocs?
Considerem que a Blanes això ho hem gestionat bé. Estem donant molta importància als càmpings i, en canvi, d’hotels n’hi ha pocs. El POUM permetrà augmentar-ne el nombre, però tot i així no s’hi preveu una massificació. Evidentment, estem limitats pel fet que la platja ha perdut molta sorra i precisament una de les coses que volem fer és anar a exigir que s’inverteixi per recuperar les platges.
Parli’ns de la gent que l’acompanyen a la llista.
Per mi, és l’equip més preparat de totes les candidatures que es presenten.
Home, és clar!
Sí, ja sé que això ho deu dir tothom (riu), però en aquest cas és ben cert. S’ha fet un equip pensant a governar, pensant en la gestió de totes les àrees. De número dos hi ha Rosa Aladern, gerent d’un càmping i pertanyent a un àmbit, el turístic, que històricament al nostre grup es trobava a faltar. De tres va Marian Anguita, actualment regidora d’EUA-ICV, tot un referent de la lluita pels drets LGTBI i especialista en els temes de serveis socials; de quatre, Pere Lopera, vinculat a l’associacionisme veïnal... Te’n dic uns quants com a exemple del que pretenem, que és disposar de gent que pot gestionar bé unes àrees concretes si l’electorat ens permet governar. Havíem de fer un equip molt potent perquè la nostra intenció és guanyar, sortim a guanyar. Es tracta d’un grup que pugui dedicar moltes hores a l’Ajuntament. Això marca molt la diferència amb els altres candidats. Seríem un equip de govern que tindria molta dedicació a les feines de l’Ajuntament. Tenim clar que caldrà estar compromesos i estar disposats a fer un sobreesforç. No pot ser, com ha passat amb l’actual equip de govern, que hi hagi regidors que només hi dediquin un parell d’hores. Això no pot ser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA