Política

Esquerra no garanteix el suport a Iceta per ser nomenat senador pel Parlament

Els republicans recorden als socialistes que hauran de votar el suplicatori perquè els presos segueixin sent jutjats al Suprem i demana “respostes” al respecte

Sergi Sabrià diu després d’assabentar-se de l’anunci que “no necessiten els vots d’ERC”

ERC no pensa donar suport a Miquel Iceta per ser nomenat senador per designació parlamentària a la cambra catalana.

El president del grup parlamentari republicà a la cambra, Sergi Sabrià, ha lamentat que s’han assabentat per la premsa que Iceta serà el nou president del Senat i, en aquest sentit, entenen que “ja tenen els suports necessaris per tirar-ho endavant” i que no necessiten els vots d’ERC.

Sabrià ha criticat el “plantejament” dels socialistes, els ha recordat que al Senat hauran de votar el suplicatori perquè els presos segueixin sent jutjats al Tribunal Suprem i ho ha posat com “un exemple” dels assumptes a “resoldre”.

Sabrià ha carregat la manera en com els socialistes han pres la decisió: “Així no es fan les coses, ho hem sabut a través de la premsa”, ha criticat. Per tot plegat, veu evident que el PSC ja compta amb els suports suficients a la cambra catalana perquè Iceta sigui nomenat senador per designació parlamentària i ha apuntat a Ciutadans.

“Si vol ser senador, cal que ho aprovi el Parlament i disposar de majories suficients, i aquestes majories no són amb nosaltres”, ha afegit el diputat, que ha explicat que sí que han parlat amb el líder socialista per telèfon després de conèixer la notícia.

Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, ha presentat aquest dimecres al president del Parlament, Roger Torrent, la seva renúncia a la cambra alta. Segons ha pogut saber l’ACN de fonts socialistes, Montilla ha formalitzat la seva renúncia al càrrec i l’ha transmès a Torrent, ja que era senador per designació parlamentària i ocupava el càrrec en representació de la cambra catalana des del 2011.

La renúncia s’ha produït el mateix dia que s’ha sabut que el primer secretari del PSC i diputat al Parlament, Miquel Iceta, serà el candidat socialista a presidir el Senat. Perquè Iceta pugui ser escollit, primer se l’haurà de designar senador en representació del Parlament.

La Junta de Portaveus de la cambra catalana ha convocat el dia 15 per designar Miquel Iceta com a representant del Parlament al Senat en substitució de l’expresident de la Generalitat, José Montilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona