Política

JORDI MUNELL

CANDIDAT DE JUNTS PER CATALUNYA A RIPOLL

“La feina estimula tota la resta”

Munell afirma que volen consolidar l’aposta per fixar ocupació al municipi

Diu que és hora de pensar en el seu relleu

Nascut a Ripoll l’any 1965, és llicenciat en física. És cap de llista per quarta vegada i ha estat alcalde dos mandats. És regidor des del 1991. És també diputat al Parlament.

És la quarta vegada que és cap de llista i aspira a ocupar per tercera vegada l’alcaldia. Avança que segurament serà el seu últim mandat i que estan completant un ambiciós projecte de suport a la creació de feina.

Com a alcalde, ha viscut el tràngol dels atemptats de Barcelona i Cambrils, protagonitzats per joves de Ripoll. Aquest aspecte ha irromput en les eleccions amb la presència de dos partits que fomenten un discurs racista. Com ho valora?
Són dues llistes que busquen rèdit i ocupar l’espai fomentant el debat de si es va gestionar bé o no aquest tema. Es volen aprofitar d’aquells fets excepcionals per buscar un encaix en el ple.
En una de les llistes hi ha una ara exregidora del seu grup Fina Guix.
Sí, i quan vaig assabentar-me que hi era, la vaig destituir. Crec que va ser una mica deslleial. Tothom pot pensar el que vulgui, però cal una mínima cortesia, més enllà que no comparteixo els valors d’aquesta llista.
Hi ha hagut reacció?
Els quatre partits amb representació en el consistori hem signat un manifest en què deixem clar que, amb aquest tipus de moviments que es fonamenten en l’exaltació del racisme i el menyspreu pel que és diferent, no hi volem saber res, ni abans ni després de les eleccions.
És la quarta vegada que vostè és cap de llista. Té por del desgast que això comporta?
Governar és un desgast, prens decisions amb convenciment i per millorar Ripoll. Algun ciutadà o col·lectiu, però, pot no veure-ho així.
Algun exemple?
Sí, amb el recent canvi de contenidors. Hem fet una bona cosa per incrementar el reciclatge, però algú s’ha enfadat pel canvi d’emplaçament, i ha passat el mateix amb la instal·lació de càmeres a l’accés al barri vell.
És el seu últim mandat?
Potser sí. Hauríem de ser capaços de trobar un relleu natural al projecte. Haurem completat el desplegament del nostre projecte de suport a la creació de feina amb més d’una vintena de modificacions del POUM en aquest sentit, i hem de poder acabar de consolidar el teixit empresarial. Tot això ajuda a comprar i a viure a Ripoll. És el peix que es mossega la cua. La feina estimula tota la resta.
Descrigui la seva llista.
N’hem renovat la meitat i els regidors que no repeteixen estan a la llista per exemplificar el compromís amb la causa. Recuperarem l’empresària Manoli Vega, regidora el 2000, i hi haurà gent nova com el professor Joan Maria Roig i l’activista veïnal Joan Sans, a qui volem dotar de més responsabilitats amb la regidoria de Barris.
El futur polígon de la carretera de les Lloses serà el tema central?
He mirat els programes de la resta de partits, i crec que no. La polèmica és eterna. Tenir un poble amb llocs de treball i que pugui retenir el talent vol dir tenir espais per a l’activitat empresarial. El polígon ja era un tema en les eleccions del 2011 i el 2015. Les tramitacions urbanístiques en aquest país són molt complexes i el projecte encara és a sobre taula. Està, però, molt madur.
Com els pot afectar el canvi de nom del partit?
No crec que afecti. De fet, mantenim el lema Junts per les persones, que és el nostre principal eix. Totes les persones són el centre de les polítiques que fem i que volem fer, des que són petites fins a grans. Això ho vertebra tot i es concreta potenciant i creant els serveis que calen per reforçar la capitalitat de Ripoll. Tenim propostes com el pulmó verd de la devesa del Pla, la nova zona esportiva al sector sud, la promoció d’habitatge tutelat per a la gent gran i per als joves al centre, etc.
I la qüestió sobiranista?
Hi volem continuar implicats. Ripoll és el Bressol de Catalunya i hem de ser també el bressol cultural del país, del nou país, perseverant per exemple en temes com l’aspiració a ser patrimoni de la Unesco amb la portalada del monestir romànic de Santa Maria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona