Política

Colau preveu cobrir part de la ronda Litoral per fer-hi pisos socials

Barcelona en Comú identifica deu punts de la ciutat on preveu construir milers d’habitatges assequibles en els propers mandats

Proposa una nova Barceloneta a la plataforma del zoo marí

Barcelona en Comú (BComú) ha identificat deu zones de la ciutat on es pot construir habitatge assequible, és a dir, dins de les diferents tipologies de protecció social, en els propers mandats. L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, va presentar ahir aquests deu espais, per als quals començaria ara un procés de planejament perquè els habitatges siguin una realitat en els propers mandats, i va justificar la mesura dient que aquesta es pren “per aturar l’expulsió de veïns a causa dels preus” i per generar la possibilitat que alguna de les 400.000 persones que entren cada dia a treballar a Barcelona puguin pensar també a viure-hi, com alguns ja havien fet.

Colau va explicar que, a banda dels sectors ja coneguts de Sagrera o la Marina, on només amb el planejament ja aprovat en aquest mandat ja es poden construir prop de 7.500 habitatges assequibles, hi ha vuit àrees més en què això és possible.

Cobrir la ronda Litoral

Dues de les propostes destaquen sobre les altres, i com va admetre la número 3 de la candidatura, Janet Sanz, necessiten una planificació urbanística especial. Una seria cobrir parts de la ronda Litoral, a la zona del parc fluvial del Besòs, per aprofitar la llosa per construir habitatge, i l’altra, situar un nou barri, “una nova Barceloneta”, en paraules de Sanz, a la plataforma que havia de servir per al zoo marí. Sanz no va concretar quins trams es cobririen i quants habitatges hi podrien cabre, “depèn de la tipologia”, però va assegurar que el cobriment de la ronda Litoral en aquest àmbit alliberaria 4,5 hectàrees i permetria “que aquest espai fos frontissa amb el riu i l’àrea metropolitana, i no frontera”.

Colau va defensar que també es pot construir habitatge assequible aprofitant la remodelació que s’ha de fer a la Fira de Montjuïc, a la zona de Gràcia Penitents, a la zona universitària i a la zona de la Vall d’Hebron –“que han de ser espais mixtos, i no dedicats a una sola activitat”–, a la zona recuperada amb el cobriment de la ronda de Dalt i al Poble-sec, “per permetre –va dir– que aquest barri tingui una sortida al mar i on hem calculat que podrien cabre fins a 1.000 habitatges assequibles nous”.

Colau va defensar que aquestes actuacions ajudarien a cohesionar encara més els barris i la ciutat, i va afirmar que s’ha de fugir “de models del passat, com Diagonal Mar i els seus gratacels” que ara defensen alguna candidats, com Manuel Valls. L’alcaldessa va admetre que les propostes significaven augmentar la densitat de Barcelona, però en va defensar la bondat perquè “es fuig de l’especulació i es faran amb la participació dels veïns”.

Pactes estranys

Colau va assegurar, en el primer dia de campanya, que sortia no només a guanyar, “sinó a augmentar els suports” aconseguits fa quatre anys. La candidata a la reelecció es va proclamar com l’única que pot garantir un govern d’esquerres, “ja que Collboni diu que pactarà amb la dreta de Valls i Maragall, amb la dreta d’Artadi”. En entrevistes publicades per aquest diari, però, Ernest Maragall ha defensat un pacte a tres bandes, amb Elsa Artadi però també amb Colau , i Jaume Collboni ha apostat per governar en solitari .

LES FRASES

En només dos mandats s’haurà doblat l’habitatge assequible que s’havia fet en tota la història
Ada Colau
Candidata a l’alcaldia per barcelona en comú
La Barceloneta és un model d’èxit que es podria exportar a la plataforma del zoo marí
Janet Sanz
Número 3 a la llista de barcelona en Comú


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona