Política

Colau es llança des del primer dia a conquerir el vot popular

L’alcaldessa fa una crida al barri de la Prosperitat a la mobilització dels veïns de Nou Barris per consolidar el “govern del canvi”

La cap de llista dels comuns insinua que antics governs han robat

La batalla pel vot popular i marcadament d’esquerres serà ferotge en aquesta campanya electoral per a les municipals de Barcelona, i la cap de llista dels comuns i alcaldessa sortint, Ada Colau, ho va demostrar ahir fent el primer gran acte de campanya al cor del barri de la Prosperitat, una de les raconades de Nou Barris. La tria del lloc no és debades, ja que en aquest districte, en les eleccions de fa quatre anys, més de 22.000 persones van fer costat a la llista de Colau, i va ser un dels fonaments de la seva victòria. I, tal com es va desenvolupar l’acte d’ahir, amb centenars de persones a la plaça d’Àngel Pestaña, sembla evident que la gestió de quatre anys no ha desgastat l’alcaldessa en aquests barris populars, que li podrien tornar a donar suport de manera majoritària.

Barcelona en Comú va posar els cinc sentits en l’acte d’ahir, que va tenir l’impuls inestimable del líder de Podem, Pablo Iglesias, que va fer de teloner de l’alcaldessa i va repetir el seu discurs de reivindicació de la gent “dels barris” per tal de poder plantar cara als lobbies i als poderosos. Iglesias, molt aplaudit, va presentar Colau com “l’única garantia que es continuïn duent a terme polítiques socials a la ciutat”.

En prendre la paraula, Ada Colau va voler deixar clar des d’un primer moment que ella se sent una més entre els ciutadans que viuen en barris populars com la Prosperitat i va explicar que quan celebra casaments a l’ajuntament sempre diu als nuvis que oficia la boda “per l’autoritat de la llei”, tal com mana la normativa, però també “per l’autoritat” que li va atorgar “la gent dels barris” que la va fer alcaldessa “amb els seus vots”. Colau va insistir en les dificultats que havia trobat el seu govern en l’accés als llocs de responsabilitat de l’Ajuntament per l’evident oposició que va trobar en els poders econòmics, i va animar la gent a fer-li confiança per consolidar el que va definir com el “govern del canvi”.

Conscient de la igualtat amb què comença la cursa electoral i de la necessitat d’escombrar fins a l’últim vot del sector de les esquerres, Colau va centrar els seus atacs en Esquerra Republicana i el PSC. A la llista que encapçala Ernest Margall, li va retreure el fet que ERC pacti “amb la dreta” al govern de la Generalitat, mentre que al PSC li va retreure la seva ambigüitat de cara a un possible pacte amb Valls i Ciutadans.

Per plantar cara a les dues llistes que també competiran pel vot d’esquerres, l’alcaldessa va animar els seus seguidors a multiplicar esforços aquests dies per “concentrar el vot progressista” i a anar “porta per porta, veí per veí” per aixecar fins a l’últim vot que li permeti revalidar victòria.

Com a arguments per al vot, Colau va fer balanç de l’obra feta en un mandat “no gens fàcil”, i ho va fer explicant que “per primer cop s’han corregit les desigualtats als barris” i va explicar la recepta per tenir diners i invertir allà on d’altres, segons va dir, no ho havien fet. “Quan no es roba, es pot gestionar molt millor”, va assegurar Colau sense especificar ni a qui ni a quins fets de presumpta corrupció feia referència.

LA FRASE

Quan no es roba, es pot gestionar molt millor
Ada Colau
Cap de Llista de Barcelona en comú

De la mobilitat verda a l’habitatge

El projecte estel·lar per a la propera legislatura que proposa Ada Colau, una revolució verda a la ciutat que posi contra les cordes el vehicle privat, ahir no va ser esmentat per la cap de llista dels comuns. A Nou Barris, Colau va fer una aposta per l’habitatge, un dels temes que generen més preocupació entre la població, i en aquest sentit va assegurar que el seu projecte vol aconseguir que el 50% de l’habitatge de nova construcció sigui de preus assequibles. L’alcaldessa va recordar que el primer que va fer l’endemà de ser elegida alcaldessa va ser aturar un desnonament a Nou Barris i que durant tot el mandat s’ha aconseguit frenar l’expulsió de més de 7.000 famílies que no podien pagar l’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA