Política

Els lletrats dels presos electes lamenten que el Suprem sigui “limitatiu” i no permeti exercir el càrrec en llibertat

Jordi Pina i Andreu van den Eynde recorreran la decisió i demanaran que el 21 de maig puguin fer reunions amb el grup parlamentari i declaracions als mitjans

Els lletrats dels presos electes, Jordi Pina i Andreu van den Eynde, han lamentat que el Tribunal Suprem hagi fet una “interpretació limitativa” i no permeti ni exercir el càrrec en llibertat ni tampoc tramiti l’autorització a les cambres (suplicatori) per seguir-los jutjant.

Després de conèixer la decisió del tribunal, han afirmat que estudiaran bé la resolució però que es plantegen impugnar-la i també remetre un nou escrit al tribunal on sol·licitin que el dia 21 de maig Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull (al Congrés) i Raül Romeva (al Senat) “no només estiguin allà pel formalisme i fer-se la foto” sinó que puguin fer tasques com els altres diputats i senadors: fer declaracions als mitjans, reunions amb el grup parlamentari o gestions prèvies a la sessió constitutiva. “La immunitat parlamentària no pot ser un privilegi sinó una garantia per poder exercir”, ha afirmat el lletrat de Junqueras i Romeva.

El Tribunal Suprem ha autoritzat als presos electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva a anar a les sessions constitutives del Congrés i el Senat el 21 de maig per prendre possessió del càrrec però, en canvi, s’oposa a deixar-los en llibertat. I tampoc tramitarà el suplicatori per tenir autorització de les cambres per seguir amb el procediment judicial.

Davant d’aquesta decisió, els lletrats de tots cinc han fet una primera valoració de la resolució. Interpreten que el tribunal ha optat per la visió més “limitativa, mínima i restrictiva” dels drets dels presos electes, permetent només que assisteixin el 21 de maig i que no permeten que exerceixin el càrrec amb les mateixes garanties que la resta de diputats i senadors. “Segurament acabem impugnat la decisió perquè no només defensem el dret d’anar a les Corts sinó els drets dels electors i amb el màxim de garanties, no pot ser que només sigui anar a fer-se una fotografia”, ha lamentat el lletrat de Junqueras i Romeva, Andreu van den Eyne.

Per la seva banda, Jordi Pina –que representa els diputats de JxCat– ha reconegut que estan “decebuts” per la decisió del tribunal. “Creiem que era una oportunitat per deixar clar que hi ha divisió clara de poders entre el judicial i el legislatiu”, ha manifestat a les portes del Suprem.

A més, ha avançat que presentaran un escrit perquè no estan d’acord que només es permeti accedir els presos per a la sessió “a fer-se la foto” i que se’ls enviï a la presó tot just acabar el plenari. També lamenten que el tribunal interpreti com un “privilegi” que els presos demani el suplicatori i que ho facin buscant “treure profit” de la suspensió del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona