Política

JxCat descarta votar a favor de la designació d’Iceta com a senador i es debat entre el ’no’ i l’abstenció

Una abstenció del grup de Jordi Sànchez facilitaria l’elecció del líder socialista encara que ERC confirmi el vot en contra

JxCat descarta votar a favor de Miquel Iceta com a senador del PSC per designació parlamentària. Així ho ha decidit el grup que presideix Jordi Sànchez, en una reunió dels diputats i diputades aquest dimecres al matí a la cambra, que ha durat dues hores. JxCat, doncs, es debat ara entre el ‘no’ i l’abstenció al líder socialista. Una abstenció facilitaria l’elecció d’Iceta encara que ERC confirmi el vot en contra, sempre i quan Cs votés ’sí’. Els republicans es reuneixen a partir de les 11:00 al Parlament i, de moment, es planteja votar en contra del nomenament d’Iceta.

Els dos membres de Demòcrates, Antoni Castellà i Titon Laïlla -adscrits al grup d’ERC- i els quatre diputats de la CUP-CC també votaran en contra d’Iceta. Cs ha assegurat que no hi donarà suport, sense concretar si podria votar-hi a favor o bé abstenir-se. La designació autonòmica és imprescindible perquè el president del PSC entri a formar part de la cambra alta espanyola i, d’aquesta manera, pugui ser-ne nomenat president, tal com és el desig anunciat pel PSOE.

L’hipotètic ‘no’ de JxCat, sumat al d’ERC i la CUP-CC, seria suficient per rebutjar la designació d’Iceta, ja que les tres formacions sumarien 65 vots en contra del líder socialista. És la mateixa xifra que reunirien Cs, PSC-Units, CatECP i PP català, en cas que tots aquests grups hi votessin a favor. Segons el reglament del Parlament, la designació quedaria rebutjada després de tres empats consecutius.

Fonts de JxCat asseguren que la majoria del grup parlamentari s’inclina per votar ’no’ a Iceta, tot i que la decisió no s’ha pres de manera definitiva. El debat ha estat llarg i no hi ha hagut quòrum. Els diputats i diputats han marxat a les 10:00 hores del Parlament per acompanyar el president del Govern, Quim Torra, que aquest matí declara al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona