Política

Un manifest defensa que Iceta sigui president del Senat

Demana als partits del Parlament que no el bloquegin

El text creu que seria una “oportunitat” per avançar en les reformes l’Estat en clau federal

Un manifest defensa que el líder del PSC, Miquel Iceta, sigui president del Senat i reivindica que seria una “oportunitat” per avançar en les reformes de l’estat en clau federal. El text, que ha obtingut el suport de més de mil signatures en les primeres hores, diu que “no seria raonable que es pretengués bloquejar aquest nomenament que representa una oportunitat pel diàleg, el reconeixement i l’enfortiment de l’autogovern” i demana als partits del Parlament que no bloquegin la seva designació com a senador, pas imprescindible per ser escollir posteriorment com a president de la cambra alta. Entre els primers signants del manifest hi ha Victòria Camps, Alfredo Pastor, Josep Maria Álvarez, Xavier Arbós, Rosa Maria Sardà, Ángeles González Sinde, Jorge Herralde o Eulàlia Vintró.

Segons el manifest, la proposta del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que Miquel Iceta sigui president del Senat té “tot el sentit polític” i representa “una oportunitat per dinamitzar la cambra territorial en el sentit dels estats federals”. “La Presidència del Senat en mans d’una de les persones que van impulsar la necessitat d’aquest nou pacte territorial i les reformes (recollides en la Declaració de Granada) serà, sens dubte, una oportunitat per impulsar el diàleg, la cooperació i la trobada dels consensos necessaris per avançar en el federalisme i en les reformes necessàries”, referma el text.

En aquest context, el manifest defensa que el grup del PSC té dret a proposar qui ha de substituir l’expresident de la Generalitat José Montilla com a senador i defineix Iceta com un “catalanista convençut, dialogant i partidari de trobar una solució política al problema de Catalunya”.

“Per tot això, les i els sotasignats demanem als partits polítics catalans que no impedeixin el seu nomenament i es comprometin en la recerca de solucions polítiques als problemes de reforma del nostre sistema polític”, conclou el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA